Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cum rezolvi orice problemă de matematică în 5 minute?

Ai vreodată un moment în care petreci 15 minute privind o întrebare de matematică și tot nu o poți rezolva? În acest caz, trebuie să cunoașteți meditații online matematică speciale despre.

Îndrumări practice pentru rezolvarea problemelor

Rezolvarea problemelor de matematică este foarte ușoară dacă știi pașii, formulele și ce rezolvi. Odată ce le stăpânești, problemele de matematică devin distractive și mult mai ușor de rezolvat. Deci, ori de câte ori apare un subiect nou în matematică, fă-ți timp pentru a înțelege cât mai mult posibil, în loc să introduci formule sau ecuații aleatorii. Matematica aplică în mod fundamental teoria pentru a rezolva probleme din viața reală. Acesta este motivul pentru care teoria înțelegerii joacă un rol semnificativ în rezolvarea problemelor. De exemplu, întrebările vor fi mai ușor de descifrat dacă elevii știu pentru ce este folosită formula și ce cantități necunoscute pot fi calculate. În consecință, elevii pot petrece mai mult timp dezvoltării unei soluții decât înțelegerii problemei. Cum să înveți corect un copil să rezolve problemele? Dacă copilul tău abia începe să stăpânească abilitățile de rezolvare a problemelor, învață-l să respecte un anumit algoritm.

Citiți cu atenție termenii și condițiile

Mai bine cu voce tare și de mai multe ori. După ce copilul tău a citit problema, pune-i întrebări despre text și asigură-te că înțelege că trebuie să calculezi numărul de ciuperci, nu de castraveți. Încearcă să nu devii nervos dacă copilului tău îi scapă ceva. Lasă-l să-și dea seama singur. Dacă condițiile menționează realități necunoscute copilului, explicați despre ce vorbesc.

Deosebit de dificile sunt sarcinile cu întrebări indirecte, de exemplu: „Un dinozaur a mâncat 16 copaci, adică cu 3 mai puțin decât a mâncat al doilea dinozaur. Câți copaci a mâncat al doilea dinozaur? După ce nu a citit cu atenție condițiile, copilul va număra 16−3 și va obține răspunsul greșit, deoarece această problemă necesită de fapt adunare, nu scădere.

Realizarea unei descrieri a sarcinii

În rezolvarea unor probleme, prezentarea datelor sub formă de diagramă, grafic au desen va ajuta. Cu cât imaginea este mai luminoasă, cu atât va fi mai ușor să o înțelegi. O înregistrare vizuală va permite copilului nu numai să înțeleagă rapid condițiile sarcinii, dar va ajuta și să vadă legătura dintre ele. Adesea, în această etapă apare un plan de soluție.

Alegerea unei soluții

O condiție scrisă clar ar trebui să încurajeze copilul să găsească o soluție. Dacă acest lucru nu se întâmplă, încercați să puneți întrebări principale, să ilustrați sarcina folosind obiecte din jur sau să jucați o scenă. Dacă o modalitate de explicație nu funcționează, veniți cu alta. Repetarea aceleiași întrebări din nou și din nou este ineficientă. Toate, chiar și cele mai complexe, problemele matematice se reduc la principiul „din două cunoscute obținem o necunoscută”. Dar pentru a găsi această pereche de numere, de multe ori trebuie să efectuați mai multe acțiuni, adică să descompuneți problema în câteva mai simple.

Copilul trebuie să știe să obțină date necunoscute de la două cunoscute:

● termen = suma − termen.

● subtrahend = minuend − diferență.

● minuend = subtraend + diferență.

● multiplicator = produs ÷ multiplicator.

● divizor = dividend ÷ coeficient.

● dividend = divizor × cât.

Odată ce a fost găsit un plan de acțiune, notează soluția în detaliu. Ar trebui să reflecte întreaga secvență de acțiuni – astfel încât copilul să-și poată aminti principiul și să-l folosească în viitor.

Formularea răspunsului

Răspunsul trebuie să fie complet și corect. Aceasta nu este doar o formalitate: gândindu-se la răspuns, copilul se obișnuiește să ia în serios rezultatele muncii sale. Și cel mai important, logica soluției ar trebui să fie clară din descriere. Una dintre cele mai frecvente greșeli este prezentarea în răspuns a datelor greșite despre care a fost întrebat inițial. Dacă apare o astfel de problemă, trebuie să reveniți la primul punct.

Consolidați rezultatul

Nu credeți că, după ce a finalizat o sarcină o dată, copilul dumneavoastră va învăța imediat cum să rezolve problemele. Rezultatul obținut trebuie înregistrat. Pentru a face acest lucru, mai gândiți-vă puțin la problema rezolvată: invitați-vă copilul să caute o altă modalitate de a o rezolva sau întrebați cum se va schimba răspunsul dacă se modifică unul sau altul parametru al stării.

Ce va ajuta copilul să rezolve problemele?

În concluzie, vom vorbi despre cum să facem procesul de rezolvare a problemelor de geometrie mai ușor și mai interesant. Pentru a rezolva probleme, trebuie să fii capabil să numeri. Ar trebui să înveți cu copilul tău tabla înmulțirii, să stăpânești exemple cu fracții și ecuații simple. Pentru a preveni ca rezolvarea problemelor să devină o rutină pentru copilul tău, arată-ți imaginația. Schimbați textul sarcinii în conformitate cu interesele copilului. De exemplu, rezolvarea problemelor de mișcare va fi mult mai interesantă dacă înlocuiți trenurile banale cu transformatoare care zboară unul spre celălalt într-o luptă epică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?