Grădinița din Tâmboești intră în reabilitare

0
123

Grădinița din comuna Tâmboești – satul cu același nume – va fi reabilitată, autoritățile din comună parafând luna aceasta un contract pentru achiziția de lucrări. Este vorba despre reabilitarea termică a construcției, izolarea termică a pereților exteriori și a soclului, izolarea termică a acoperișului, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie nouă cu performanță energetică superioară, înlocuirea instalației electrice, inclusiv corpurile de iluminat, întrerupătoare, prize, înlocuirea instalației termice, înlocuirea centralei termice existente, introducerea echipamentelor de producere energie din surse regenerabile (panouri termo-solare și fotovoltaice) etc.

Pentru toate acestea, autoritățile plătesc firmei care a câștigat licitația 1.084.240,82 lei, în condițiile în care atunci când a fost încărcat pe SEAP anunțul, valoarea totală fusese estimată la 1.101.013,57 lei. Durata contractului este de 24 de luni, începand de la data ordinului de începere, fiind compusă din 23 de luni execuție și o lună recepția lucrărilor. Din ce se arăta în caietul de sarcini, proiectul a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădiri publice, fiind finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu. Terenul pe care se află grădinița este situat în intravilanul satului Tâmboești, are o suprafață totală de 13,933 mp (din acte) si 13,877 mp (măsurată) și este în proprietatea domeniului public al comunei conform unei hotărâri de Consiliu Local din august 1999.

Din studiile efectuate până se fie scos contractul la licitație, fundația clădirii actuale este într-o stare „relativ bună”, clădirea fiind construită în a doua jumătate a anilor 2000. Cum pe teren se află mai multe construcții, grădinița în discuție este identificată ca „C6”, cu regimul de înălțime parter. Clădirea are forma dreptunghiulară, în interior fiind o singură cale de acces, atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice. Pe lângă lucrările de reabilitare, prin proiect se va reconfigura zona de acces prin modificarea treptelor de intrare și a rampei pentru persoane cu dizabilități, însă nu se vor modifica compartimentele existente și nici nu vor fi create încăperi noi. Însă, „din cauza izolării plăcii de pardoseală și a montajului încălzirii în pardoseală, cota pardoselii finite se va ridica cu aproximativ 20 cm. Pentru a refolosi tâmplăria interioară existentă, zonele de buiandrug se vor înălța cu 20 cm”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here