Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Ministrul Agriculturii: Fermieri din Vrancea cer să NU se mai folosească rachetele antigrindină

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, luni, în privinţa lansării rachetelor antigrindină, că va avea o întâlnire cu toate formele asociative din domeniu şi cu fermierii care nu fac parte din aceste structuri, iar decizia va fi luată împreună, în funcţie de procedurile care vor fi aprobate de către minister, prin ordin comun. „Instituţia care se ocupă cu antigrindina în România este subordonată Ministerului Agriculturii. Ministerul Agriculturii are departament de situaţii de urgenţă. Bineînţeles, săptămâna aceasta, cred că mâine, voi avea o întâlnire cu toate formele asociative din agricultură la Ministerul Agriculturii şi sunt invitaţi şi fermierii care nu fac parte din aceste forme şi, bineînţeles, că această decizie o vom lua împreună ca atât managementul din cadrul acestei instituţii, cât şi managementul situaţiilor de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii să colaboreze mult mai mult”, a precizat Barbu, la Parlament.

El a spus că lansarea acestor rachete antigrindină depinde de mai mulţi factori.

„Este în funcţie de cum operaţionează aceşti oameni sistemul, e în funcţie de cum vin norii, câtă încărcătură de grindină au şi atunci sunt lansate aceste rachete. Dar, aşa cum am spus, vom încerca să unim, pentru că Ministerul Agriculturii, având o instituţie în subordine, eu cred că este direct răspunzător de acest lucru. De aceea, cred că cele două instituţii de situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii, cât şi Agenţia antigrindină trebuie să lucreze mult mai bine şi bineînţeles vor lucra după normele pe care le voi aproba prin ordin”, a mai explicat ministrul.

Întrebat cine sunt fermierii care au cerut efectiv să nu se mai folosească aceste rachete, Florin Barbu a spus: „Sunt foarte mulţi la fermieri, vin din zona Prahova, vin din zona Vrancea, vin din zona Iaşi, Vaslui, dar am spus că voi lua decizia împreună cu fermierii, voi lua decizia în funcţie de procedurile care vor fi aprobate de către Ministerul Agriculturii, prin ordin comun”.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine, nu mai trageți cu rachete antigrindină. Dar vă rog, atunci când v-a ploua cu grindină să nu le mai mai acordați despăgubiri din cauza stricăciunilor cauzate de grindină. Să își asume acest lucru. Nu este bine nici când îi ferești de grindină și când nu îi ferești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?