Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Focșăneni la a 29-a ediție a „Acea Run Rome The Marathon”!

  • Lucian Sîrbu, Ovidiu Avram, George Ciobanu și Lucian Fotache la ștafetă și Lucian Trufin și Adrian Lovin au alergat, duminică, în Maratonul Romei

Am primit duminică seara de la prietenul Ion Paraschiv-Max în calitate de corespondent special însoțit de Dănuț Dumitriu – Dili, o fotografie și un scurt video de la Maratonul Romei, ediția a 29-a. În fotografie sunt patru focșăneni care au alergat în ștafetă – Lucian Sîrbu, Ovidiu Avram, George Ciobanu și Lucian Fotache. Iar în video este surprins momentul în care focșănenii trec linia de sosire. În proba individuală au luat startul și au terminat cursa Lucian Trufin și Adrian Lovin. Profesor de educație fizică și sport, Adrian Lovin a reușit un timp foarte bun – 3 ore și 26 de minute. Mai în glumă, mai în serios, putem spune că au alergat duminică la Run Rome The Marathon și Ion Paraschiv și Dănuț Dumitriu care nu doar că au fost acolo, dar i-au însoțit pe focșăneni în alergare după trecerea liniei de sosire. Așa cum se și vede în video.

Pentru maratoniștii focșăneni – alergători de plăcere și pentru propria sănătate, participarea la ediția a 29-a a Maratonului Romei se adaugă unor participări anterioare la același concurs, ca și la alte maratoane de acest gen din Europa.

Ce a fost cea de-a 29-a ediție a Run Rome The Marathon? „O aventură incitantă pe străzile Romei, care transformă fiecare pas într-o legătură eternă cu Orașul Etern”, așa cum scrie pe site-ul competiției.

Startul a fost dat de la Forurile Imperiale la ora 8.30, traseul șerpuind pe lângă monumente emblematice precum Arcul lui Constantin, Dealul Palatin, Circul Maxim și Bazilica Sf. Petru. Iar Papa Francisc a adresat o urare de bun venit la Roma participanților la „o sărbătoare tradițională a sportului și fraternității”.

Așa cum precizează site-ul Maratonului Romei, ediția a 29-a a doborât recordul de înscriși în cursă – 19.000 – ca și pe al celor care au trecut linia de sosire – 15.167. Iar în cursele pentru ștafete și alergări de plăcere au participat alți peste 20 de mii, ceea ce a ridicat la 40.000 numărul de înscriși pe mai multe distanțe.

Sursa foto și video: Ion Paraschiv, Facebook Acea Run Rome The Marathon 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?