Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Mărășești. Continuă proiectele de reabilitare termică a blocurilor

Autoritățile locale din Mărășești continuă proiectul de reabilitare termică a blocurilor din localitate. În acest sens autoritățile locale au în derulare proiectul „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Mărășești, județul Vrancea, etapa III-a. În cadrul acestui proiect vor fi reabilitate termic următoarele blocuri: bl. 135 str. Republicii, bl. B2 str. Eremia Grigorescu, bl. B3 str. Eremia Grigorescu, bl. B4 str. Eremia Grigorescu. Valoarea totală estimată a investiției este de 2,8 milioane de lei.

Primăria Mărășești a semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă, prin Componenta 5 – Valul renovarii, din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Mărășești, județul Vrancea – etapa III”. Iar prin intermediul acestei operaţiuni vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/ sau termice pentru consum propriu;

utilizarea surselor regenerabile de energie; lucrări de instalare/ reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare și/ sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior; lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente; lucrări pentru echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice, conform prevederilor Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, republicată.

Proiectul are o perioadă de implementare de 24 de luni, calculate de la data semnării contractului de finanțare. Totodată, Primăria Mărășești mai are în derulare și proiectul „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Mărășești, județul Vrancea – etapa II”. Finanțarea este asigurată tot prin PNRR.

Astfel, proiectul contribuie și la îndeplinirea obiectivului specific Componentei 5 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și anume: renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, respectiv renovarea integrată a clădirilor rezidențiale multifamiliale (eficiență energetică și consolidare seismică); renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, respectiv renovarea integrată a clădirilor publice (eficiență energetică și consolidare seismică)”, se arată într-un comunicat remis presei de Primăria Mărășești.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?