Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Încep lucrările de modernizare a Păstrăvăriei Lepșa

Săptămâna viitoare încep lucrările la obiectivul de investiție „Reabilitare, modernizare și dotare „Păstrăvăria Lepșa” din comuna Tulnici, județul Vrancea”. Anunțul a fost făcut de conducerea Companiei Naționale de Investiții, care a și emis ordinul de începere a lucrărilor, ordin care intră în vigoare în data de 18 martie 2024. Lucrările vor fi realizate de societatea Marservice SRL, iar valoarea investiției este de 14,1 milioane de lei. Aceasta în condițiile în care Păstrăvăria Lepșa are o tradiție încă din anul 1955, fiind singura investiție cu acest specific din județul Vrancea.

Conform proiectului, la Păstrăvăria Lepșa se va construi un sediu administrativ, un centru de procesare, un incubator, o investiție complexă care va avea ca efect imediat triplarea producţiei de peşte, de la 10 tone în prezent, la 30 de tone. Se vor construi hale pentru procesarea păstrăvului, respectiv pentru peşte afumat sau fileuri nedezosate. În același proiect se mai arată și ce lucrări vor fi realizate.

Astfel, este vorba despre crearea unei surse suplimentare de apă pentru dezvoltarea puietului printr-o rețea de puțuri forate, atât pentru casele de incubație, cât și pentru bazinele de precreștere; reabilitarea deversoarelor și a prizelor de captare a apei din râul Putna și pârâul Lepșa; realizarea a două filtre pentru curățirea și limpezirea apei provenite din cele două surse; refacerea și betonarea bazinelor de creștere și a canalului colector; realizarea unui spațiu de procesare și valorificare a păstrăvului, dotat cu filtru sanitar; refacerea efectivă a caselor de incubație.

Totodată, se are în vedere achiziționarea de echipamente necesare pentru dotarea caselor de incubație și a punctului de valorificare a producției piscicole și dotarea cu o celulă de afumare și uscare a peștelui; dotarea cu un autoturism echipat cu instalație frigorifică și a unui hidrobion; construirea unor noi bazine de creștere; realizarea unei noi surse de alimentare directă cu apă din râul Putna, printr-un sistem de pompe electrice pe bază de panouri solare; refacerea rețelei interioare de alimentare și distribuție a apei în bazine; organizarea și modernizarea spațiului administrativ – incintă, împrejmuiri; realizarea unui bazin pentru pescuit de agrement, cu amenajare corespunzătoare destinației; realizarea unor spații/ zone recreative și/ sau sportive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?