Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

RĂZBOI total între directorul ENET și colegii din PNL Focșani. „Nu mor caii când vor câinii”

          Nu mor caii când vor câinii, le transmite directorul ENET, Manole Merchea, consilierilor locali liberali care se opun tuturor proiectelor referitoare la producătorul de energie termică. Scandalul dintre directorul ENET, Manole Merchea și consilierii locali liberali este mai vechi dar acum a răbufnit. Deși Manole Merchea este membru PNL, acesta a avut reacții critice la adresa noii conduceri a PNL Focșani. Au fost chiar contestații referitoare la legalitatea modului în care a fost ales Nicu Tănase la conducerea PNL Focșani. Însă toate criticile au fost făcute în interiorul partidului, astfel încât adversarii lui Merchea nu au avut motive pentru a cere sancționarea acestuia, așa cum s-a întâmplat cu alți membri PNL. Singura soluție era îndepărtarea lui Manole Merchea de la conducerea ENET, acuzându-l că nu conduce bine societatea focșăneană. Iar acest lucru s-a întâmplat la ultima ședință de Consiliu Local când Nicu Tănase a cerut demisia lui Merchea pentru datoriile pe care societatea le avea înainte ca acesta să fie director.

Ba mai mult, liberalii au cerut să nu fie făcută majorarea de capital social la ENET, adică să nu fie alocați bani pentru plata facturilor la gaze în această iarnă iar 15 mii de apartamente din municipiu să rămână în frig. Dezbaterea proiectului de hotărâre privind majorarea capitalului social și alocarea banilor către ENET s-a făcut cu scandal din partea liberalilor. Inițial i-au cerut directorului Merchea să explice cauzele pentru care societatea are nevoie de bani, dar liberalii au început să vocifereze când acesta le-a reproșat că au ca țintă distrugerea producătorului de energie termică. Cel mai vehement a fost același Nicu Tănase care a încercat să întrerupă discursul directorului ENET când acesta încerca să explice care sunt motivele ascunse pentru care liberalii îi cer demisia. Nici Merchea nu i-a rămas dator și le-a reproșat liberalilor că, precum în Biblie sunt 10 urgii abătute asupra Egiptului, așa este și liberalul Tănase pentru Focșani iar gaura neagră de la producătorul de energie termică este doar în capul consilierului liberal.

Mai mult, conducerea ENET a trimis și un comunicat de presă în care acuză mașinațiunile care se fac pentru închiderea societății și îi asigură pe focșăneni că societatea va continua să asigure servicii de calitate locuitorilor municipiului. Societatea, în ciuda tuturor mașinațiunilor vizând închiderea ei, va asigura conforul și siguranța termică pe întreg cuprinsul sezonului rece. Nu mor caii când vor câinii! Cu ajutorul domnului primar, al tuturor consilierilor care tratează problemele cetățenilor într-un mod responsabil, al salariaților SC ENET SA, se vor asigura parametrii normali de funcționare și continuitate a serviciului. Așa cum am promis și în alte situații, ne vom ține de cuvânt și vom respecta întotdeauna angajamentele luate, se arată într-un comunicat al directorului ENET, Manole Merchea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?