Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Asociația Grupul de Acțiune Local Țara Vrancei a dat startul implementării proiectului de cooperare ” CONTUR – COoperare Națională pentru TUrism Rural”!

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
PNDR este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Asociația Grupul de Acțiune Local Țara Vrancei a dat startul implementării proiectului de cooperare ” CONTUR – COoperare Națională pentru TUrism Rural”!

Cu o primă întâlnire de informare organizată în comuna Vidra, județul Vrancea în data de 07.03.2024, Asociația GAL Țara Vrancei anunță începerea implementării proiectului de cooperare ”CONTUR – COoperare Națională pentru TUrism Rural”, în parteneriat cu Asociația GAL Clisura Dunării și Federația pentru Dezvoltarea Zonei Rurale „Bârgău – Călimani”.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) iar scopul lui constă în dezvoltarea durabilă a microregiunilor reprezentate de GAL-urile partenere, respectiv FDZR „Bârgău – Călimani”, GAL Clisura Dunării și GAL Țara Vrancei.

De asemenea, inițiativa comună propune și stimularea turismului sustenabil prin promovarea și valorificarea potențialului local, la care se adaugă promovarea și susținerea producătorilor, meșterilor locali și a identității culturale din teritoriile celor trei GAL-uri partenere.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:  

OS1. Valorificarea într-o manieră inovatoare a potențialului turistic local și implicarea producătorilor locali în promovarea, brandingul, marketingul și publicitatea produselor locale;

OS2. Promovarea identității şi culturii locale în cadrul unor evenimente cultural artistice cu implicarea producătorilor și a altor actori locali pentru atragerea turiștilor în teritoriu;

OS3. Promovarea formelor asociative și valorificarea produselor locale prin accesarea de piețe noi, crearea și promovarea de lanțuri scurte de producție și desfacere;

OS4. Promovarea asociativității în rândul producătorilor, meșteșugarilor și structurilor implicate în turism la nivel local în cele 3 teritorii GAL implicate în proiect în cadrul acțiunilor comune derulate.

Principalele activități ale GAL Țara Vrancei din cadrul proiectului de cooperare constau în realizarea unei hărți digitale pe care se vor regăsi obiective de interes turistic și cultural din Țara Vrancei, organizarea unui eveniment cultural artistic pentru promovarea și valorificarea culturii și potențialului turistic al teritoriului GAL și sprijinirea producătorilor/meșterilor locali din GAL Țara Vrancei în dezvoltarea activității prestate și promovarea acestora în masă.

Implementarea proiectului de cooperare dintre cele trei GAL-uri urmărește dezvoltarea unui impact major asupra comunităților din Țara Vrancei, având următoarele beneficii:

  • Promovarea culturii și a potențialului turistic al teritoriului GAL, atât prin realizarea hărții digitale cât și prin evenimentul cultural ce se va realiza prin proiect;
  • Sprijinirea și implicarea activă a producătorilor/meșterilor locali în activitățile proiectului, activități care să-i ajute la dezvoltarea lor economică;
  • Implicarea activă a comunității, punerea la dispoziție a informației către publicul larg referitoare la obiectivele turistice reprezentative (în cadrul hărții digitale se vor regăsi produse locale, obiective de interes cultural și de agrement, iar acestea pot fi accesate de oricine oricând).

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă invităm să accesați pagina https://tara-vrancei.ro/ și https://www.facebook.com/TaraVrancei/?locale=ro_RO .

Titlu proiect: „CONTUR – COoperare Națională pentru TUrism Rural”
Proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)
Contract de finantare nr. C1930B182I01224100028/17.11.2023

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?