Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Mama, serbată de preșcolarii și școlarii de la Școala Jitia

La Școala Gimnazială Jitia, clasele primare, și la structurile arondate -Școala Primară nr. 2 Jitia de Jos, Grădinița cu P.N. Jitia și Grădinița cu P.N. Jitia de Jos au avut loc activități cu caracter specific zilei de 8 martie, destinate sărbătoririi celei mai scumpe ființe de pe pământ, „Mama”. Conform datelor furnizate de cadrele implicate în activități, la Școala Gimnazială Jitia s-au desfășurat mai multe proiecte dedicate celei mai iubite persoane din viața unui copil.

„Mamă, tu ești tot ce am mai scump!” este un proiect realizat în parteneriat de elevii din clasele pregătitoare, clasa I și preșcolarii Grădiniței Jitia, sub îndrumarea profesorului pentru învățământ primar Iulian Ticu și a profesoarei pentru învățământ preșcolar Florentina Ticu. În cadrul proiectului au fost invitate un număr de 24 de mămici cărora li s-au pregătit mai multe surprize. Programul activităților a debutat cu recitări de versuri și cântece închinate celei mai dragi ființe, apoi mămicile invitate au fost supuse unui test al recunoașterii în urma descrierii făcută de propriul copil.

Un moment deosebit de emoționant l-a constituit urmărirea unui montaj video cu cele mai sincere urări venite din sufletul fiecărui copil pentru ființa care i-a dat viață. Colaborarea mamă-copil a fost pusă în valoare în momentul atelierului de creație din cadrul proiectului, unde, în echipă, au fost decorate cutiuțe pentru bijuterii și au fost realizate brățări personalizate care constituie o amintire a acestei zile. La finalul activității mamele au primit diplome de excelență și felicitări lucrate de mânuțele pricepute ale copiilor.

Prin intermediul activității „Din suflet de copil”, elevii claselor a II-a, a III-a și a IV-a, sub îndrumarea profesoarei pentru învățământul primar Denisa Zamfiroiu au transmis mamelor și bunicilor prezente un sentiment profund de apreciere prin gesturi unice și gândite să aducă un zâmbet cald și emoție în suflet. „Ziua de 8 martie este dedicată femeilor, iar în viața unui copil cea mai importantă femeie este mama, ființa ce-l înțelege și-l iubește necondiționat. Printre lecții, proiecte, teme și activități specifice elevii au reușit să pregătească o activitate dedicată mămicilor și bunicilor, cu ocazia zilei de 8 martie.

Începând cu 1 martie, la orele de arte vizuale și abilități practice s-au confecționat mărțișoare și felicitări, la orele de muzică și mișcare s-au învățat cântece și dansuri, iar la ora de limba română fiecare elev a creat un text, sub formă de scrisoare, în care și-a exprimat dragostea, recunoștința și aprecierea pentru mama sa. Cel mai emoționant moment al activității a fost când, copil și mamă, au dansat îmbrățișați”, a transmis profesorul pentru învățământ primar Iulian Ticu.

De asemenea, la Școala Primară Jitia de Jos, în parteneriat cu Grădinița Jitia de Jos s-a desfășurat proiectul „Bucuriile primăverii”, coordonat de profesorul pentru învățământ primar Marian Păun și profesorul pentru învățământ preșcolar Veronica Potop, având ca temă „Daruri pentru mama”. În cadrul activităților de la nivelul proiectului elevii și preșcolarii au confecționat daruri pentru mămici care au fost oferite cu dragoste în semn de recunoștință pentru grija purtată de către cele care le-au dat viață.

Proiectul s-a încheiat cu un moment artistic compus din cântece și poezii interpretate și recitate cu mari emoții de către cei mici. Toate aceste proiecte realizate au avut ca scop aducerea în prim plan a ceea ce înseamnă mama și a relației acesteia cu copilul, interacțiunea pozitivă, colaborarea și respectul la nivelul grupului de elevi și preșcolari, dar și marcarea unor momente unice referitoare la sărbătorirea unor evenimente importante din viață.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?