Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO: Echipa de robotică a Colegiului „Cuza” Focșani, locul I la Regionala de robotică de la Iași și calificare la faza națională

Echipa de robotică „AICitizens” a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani a câștigat locul I la competiția First Tech Challenge România, competiția regională de la Iași, și locul doi la premiul Inspire Award prin care se califică la faza națională. Elevii focșăneni s-au clasat pe primul loc alături de echipele „The Eagles” din Roman și de „RoSophia” din Galați. Premiul Inspire Award este acordat echipei care întruchipează cel mai bine „provocarea” programului FIRST Tech Challenge.

Echipa care primește acest premiu este un ambasador puternic al programelor FIRST și un model de urmat pentru echipele FIRST. Această echipă este un concurent de top pentru multe alte premii jurizate și este un competitor amabil. Câștigătorul premiului Inspire este o sursă de inspirație pentru alte echipe, acționând cu Gracious Professionalism atât pe terenul de joc, cât și în afara acestuia. Această echipă își împărtășește experiențele, entuziasmul și cunoștințele cu alte echipe, sponsori, comunitatea lor și cu judecătorii.

Lucrând ca o unitate, această echipă va fi demonstrat succesul în îndeplinirea sarcinii de proiectare și construire a unui robot. Felicitări echipei, mentorului prof. Tiberiu Oprea și mult succes la națională, unde s-au calificat cu succes! Suntem tare mândri de voi!”, se arată pe pagina de Facebook a Colegiului „Cuza” Focșani. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, i-a felicitat pe elevii și profesorii Colegiului Național „Al. I. Cuza” pentru performanța obținută la concursul de la Iași.

Felicitări domnului profesor Tiberiu Oprea, sufletul acestei echipe minunate, dar și doamnei director Andreea Săndulescu pentru susținerea echipei. În calitate de primar al Municipiului Focșani am susținut întotdeauna performanța în educație și i-am încurajat pe elevii noștri să participe la competiții precum cea care a avut loc la Iași. De altfel, deplasarea echipei de la „AICitizens” a Colegiului Național „Al. I. Cuza” a fost posibilă cu ajutorul fondurilor acordate la propunerea mea, în ședința ordinară a Consiliului Local care a avut loc în luna februarie”, a transmis primarul Cristi Misăilă, care totodată le-a urat succes elevilor la etapa națională, care va avea loc peste două săptămâni.

Mare bucurie pentru această calificare și mulțumim pe această cale primarului municipiului Focșani, domnului Cristi Valentin Misăilă, care a făcut posibilă această participare la etapa regională de la Iași!”, a transmis la rândul său directoarea Colegiului „Cuza”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?