Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Autostrada A7 va avea două noduri rutiere în zona Adjudului

Autostrada A7 va avea două noduri de descărcare în zona Municipiului Adjud. Primarul Florin Nechifor a declarat că fosta conducere a primăriei nu a fost interesată de aceste noduri de descărcare, motiv pentru care locuitorii din zona Haltă CFR – Adjudu Vechi vor suporta în continuare traficul greu în zonă. „Ținând cont de informarea primită la începutul lunii februarie de la CNAIR, este cât se poate de clar că Adjudul va beneficia de două noduri de intrare-ieșire pe autostradă.

Dacă pentru primul nod de intrare-ieșire pe autostradă (zona Haltă CFR – Adjudu Vechi) au fost 6 întâlniri de lucru, din anul 2018 până în 2020, întâlniri la care fosta conducere nu a participat nici măcar o dată, condamnând astfel locuitorii din Adjudu Vechi (cei care au locuințe la ieșire spre UMB și cei care au locuințe spre Vrancart) să suporte traficul a peste 500 de de mașini grele pe zi (cca 300 la Vrancart, cca 70 la Holcim-Somaco și cca 130 ale firmelor locale), pentru al doilea nod de intrare-ieșire pe autostradă am făcut o solicitare încă din a doua lună de mandat, concretizată cu numeroase întâlniri cu proiectanții și conducerea CNAIR atât la Adjud, cât și la București, la Ministerul Transporturilor.

Nu trebuie să cârpim lucrurile sau să le reparăm, dacă le facem bine de la început. Iar acest lucru se poate face doar cu implicare și dorința de a fi în slujba oamenilor”, a scris Florin Nechifor pe pagina sa de Facebook. Valoarea totală a Autostrăzii A7 este de 7,2 miliarde lei, finanțarea pentru execuția lucrărilor fiind asigurată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). De altfel, Autostrada „Moldova” A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus spre finanțare prin PNRR. În prezent, toate cele 13 loturi ale Autostrăzii Ploiești – Pașcani (finanțată prin PNRR) are contractele semnate.

Realizarea acestei autostrăzi este un subiect de maxim interes nu numai pentru români, ci și pentru guvernanți. Astfel, șantierul autostrăzii A7 a fost vizitat și de premierul Marcel Ciolacu. „Moldova va avea în sfârşit autostradă. Din acest moment nu mai poate nimeni opri acest proiect, această investiţie în infrastructură. Este evident că va duce la un echilibru de dezvoltare între regiunile istorice ale României”, declara anul trecut la Focșani Marcel Ciolacu.

seg_vivi

Autostrada Focșani – Bacău este compusă din 3 loturi: Lotul 1: Focșani – Domnești Târg (35,60 km); Lotul 2: Domnești Târg – Răcăciuni (38,78 km); Lotul 3: Răcăciuni – Bacău (21,52 km). Valoarea totală a celor trei loturi este de peste 8,246 miliarde de lei (fără TVA), cu finanțare prin PNRR. În acest moment se lucrează pe toată Autostrada A7 iar lucrările sunt cel mai avansate pe sectorul Focșani – Buzău. Traseul Autostrăzii Buzău – Focșani începe din dreptul municipiului Buzău și se termină în apropierea municipiului Focșani.

Proiectul cuprinde inclusiv realizarea unei variante de ocolire pentru Focșani, în zona de Est, între DN 2 și DN 2D. Traseul autostrăzii va traversa teritoriile administrative ale județelor Buzău și Vrancea și va tranzita 16 localități, dintre care 9 în județul Vrancea: Sihlea, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Vânători, Câmpineanca, Odobești și Focșani. Tronsonul Buzău-Focșani din A7 are o lungime de 82,44 km.

Directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, a declarat că sectorul de autostradă Focșani – Buzău are un grad de realizare cuprins între 26 și 29 la sută. Astfel, anul acesta trebuie finalizate tronsoanele 1 (Buzău – Vadu Pașii, 4,6 km și  4 (Mândrești – Munteni, 10,94 de km). Tronsoanele 2 (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, 30,8 km) și 3 (Râmnicu Sărat – Munteni, 36,1 km) au ca termene de finalizare anul 2025.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?