Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Școala Gimnazială Nr. 1 Biliești, partener într-un proiect Erasmus+

Comunicat de presă:

În perioada 19-25 februarie 2024, 5 formatori – voluntari ai Asociației Societatea Școala fără Frontiere Alberto au participat la Cursul Digital Tools for Collaboration, Communication, Creativity and Critical Thinking, furnizat de Europass Teacher Academy, la Barcelona.

Menționăm că programul de formare reprezintă primul flux în cadrul proiectului Erasmus+ Diversitate, Incluziune și Toleranță în mediul rural prin formare, implementat de asociația amintită mai sus, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Biliești și Primăria Biliești. Având ca obiectiv principal dezvoltarea Programului Școala părinților din mediul rural, formatorii prezenți au învățat să proiecteze activități practice folosind resurse TIC, care sunt mai eficiente în dezvoltarea competențelor de colaborare, comunicare, creativitate și gândire critică ale adulților din mediul rural.

Dincolo de tehnicile de comunicare și de colaborare, s-a remarcat disponibilitatea dispozitivelor și platformelor tehnologice care, în zilele noastre, pot fi de mare ajutor în proiectarea activităților centrate pe cursanți, modelând capacitatea acestora de a trăi în legătură cu ceilalți și de a avea o carieră de succes.

Formarea într-un spațiu internațional a permis grupului țintă prezent la curs să afle diverse metode și strategii de abordare a sistemului educațional din țări precum Finlanda, Grecia și Slovenia.

Menționăm că toti formatorii români prezenți la Barcelona sunt și cadre didactice în prestigioase instituții publice din județul Vrancea.

 

Coordonator proiect Erasmus+, Gabriela Bindar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?