Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Deputatul Laurențiu Marin: Comercializarea băuturilor energizante către minori, interzisă prin lege

Deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin, a declarat că a fost interzisă comercializarea băuturilor energizante către minori. „Am adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege care reglementează interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori și în instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate. Am votat această lege pentru a-i proteja în special pe copii de pericolul la care sunt expuși consumând acest tip de băuturi toxice“, a afirmat Laurențiu Marin.

Acesta a precizat că efectul asupra sănătății celor care consumă în mod regulat energizante este unul devastator, medicii susținând că băuturile de acest tip pot cauza accelerarea ritmului cardiac, presiune arterială ridicată, probleme cu somnul, creșterea în greutate, spasme musculare, amețeli și senzație de vomă. Mai mult, susține deputatul vrâncean, consumul acestui tip de băuturi în mod regulat poate cauza chiar moartea subită.

În acest context legea prevede:

– Amenzi de la 5.000 de lei la 20.000 de lei, pentru localurile care vor vinde minorilor energizante, iar dacă repetă contravenţia, li se poate suspenda activitatea pe o perioadă de până la 30 de zile.

– Amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 30.000 de lei, dacă vânzarea sau/şi oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante minorilor au loc în unităţi de învăţământ, în unităţi sanitare sau în unităţi de ocrotire a oamenilor defavorizaţi.

          „Mulțumesc părinților și cadrelor didactice care, în ciuda opoziției producătorilor, au contribuit la forma finală a legii. De asemenea, le mulțumesc colegilor din PSD, dar și celor de la alte partide care au înțeles importanța acestei legi și au votat-o!“, a mai spus deputatul Laurențiu Marin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?