Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Tenis de masă: Romanescu, după calificarea echipei feminine la JO 2024 – Sunt fericit, fetele au fost fantastice

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, după calificarea echipei feminine a României la Jocurile Olimpice de la Paris, că este fericit şi a precizat că jucătoarele au fost fantastice.

„E normal să fiu fericit pentru că fetele s-au mobilizat de la începutul Campionatului Mondial şi iată că rezultatele au arătat că ele sunt în formă maximă. Şi-au dorit calificarea, au luptat, au fost concentrate şi azi au reuşit învingând Egiptul cu 3-0. Au fost fantastice. Meciul a fost unul tensionat, asta se întâmplă întotdeauna când joci cu calificarea pe masă. A fost greu pentru că, să nu uităm, Egiptul e campioana Africii şi are jucătoare deosebit de valoroase, clasate bine în clasamentul mondial. Însă fetele au arătat că au o experienţă extraordinară. Iar de acum se vor concentra pe ceea ce ne dorim toţi, acea medalie olimpică”, a spus Romanescu.

Oficialul FRTM se aşteaptă ca partida cu Japonia din sferturile de finală să fie mult mai grea decât cea cu Egipt, însă susţine că adversarele nu sunt „de pe altă planetă”. „E clar că următorul meci de la Campionatul Mondial va fi mult mai dificil. Să nu uităm că Japonia e favorita numărul 2 a Campionatului Mondial. Japonezele sunt foarte bine cotate şi în clasamentul mondial, în primele 10 ale lumii. Dar dacă stăm bine şi ne gândim, fetele noastre au obţinut în trecut victorii împotriva fiecărei jucătoare japoneze în probele individuale. Aşa că ne jucăm şansa până la capăt, de ce nu? Nu înseamnă că japonezele sunt de pe altă planetă, nu. Eu spun că avem şansa noastră pentru a merge mai departe şi o să o jucăm la maximum”, a precizat el.

Romanescu este de părere că naţionala masculină, care a ratat calificarea la JO 2024, nu a avut nicio şansă în disputa cu China din optimile de finală. „La masculin hai să fim rezonabili, nu se putea face nimic împotriva Chinei. În acest sport echipa Chinei este foarte, foarte bună, atât la băieţi, cât şi la fete. Cel puţin la masculin în clasamentul mondial pe primele 5 locuri sunt doar jucători chinezi. Deci toată echipa Chinei e în vârf. Sunt deosebiţi de valoroşi, nişte campioni extraordinari. Dar ceea ce mă bucură pe mine este că această echipă a României pe care am schimbat-o a reuşit să intre între cele mai bune 16 ale lumii. Pentru că România a bătut chiar astăzi cu 3-0 Anglia. Aşa că din punctul meu de vedere suntem în creştere. Înseamnă că am muncit bine, la baza piramidei, şi venim acum cu o generaţie valoroasă, iar asta ne bucură cel mai mult. La masculin nu mai există calificări, doar la simplu la un turneu preolimpic care va avea loc cel mai probabil în luna mai”, a menţionat Romanescu.

Selecţionata feminină a României s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Busan (Coreea de Sud), dar şi la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins formaţia Egiptului cu 3-0. România va juca în sferturile de finală la Busan cu puternica echipă a Japoniei, meci programat joi (13:00, ora României). Lotul feminin este format din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff şi kinetoterapeutul Petruţ Ghiţă.

Tot miercuri, selecţionata masculină a României a fost învinsă de puternica formaţie a Chinei cu scorul de 3-0, în optimile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Busan (Coreea de Sud). Tricolorii, după ce au dispus, în primul lor meci de miercuri, de Anglia cu 3-0, în şaisprezecimile de finală, au cedat fără drept de apel în faţa campioanei mondiale şi olimpice en titre, într-un meci cu calificarea olimpică pe masă. Lotul masculin a fost alcătuit la Mondiale din Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chiriţă, antrenorii Andrei Filimon, Ionuţ Seni şi kinetoterapeutul Adrian Mîrza. La competiţia de la Busan participă 40 de echipe, la feminin şi masculin. Campionatele Mondiale pe echipe sunt criteriu de calificare pentru JO Paris 2024, iar primele opt echipe vor avea asigurată calificarea directă la Jocurile Olimpice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?