Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

FOTO: „Ultima zi în care Președintele nostru mai este alături de NOI”. Cătălin Toma va fi înmormântat astăzi la Jariștea

Președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma, va fi înmormântat astăzi la Jariștea. Slujba de înmormântare va începe la ora 11.00, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, parohia Jariștea I, Centru, acolo unde a și fost depus pentru priveghere.

          Slujba de înmormântare va fi oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa, Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei împreună cu un sobor de preoți. La slujba de înmormântare sunt așteptați să participe prim-ministrul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, președintele Senatului Nicolae Ciucă, președinte al PNL, miniștri ai Guvernului României, europarlamentari, parlamentari, președinți ai Consiliilor Județene din țară, primarii localităților vrâncene, șefi ai instituțiilor decncentrate.

În cele trei zile de priveghere, pe la catafalcul pe care se afla sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Cătălin Toma au trecut mii de persoane care au ținut să-și ia rămas bun de la cel care a fost șef al administrației județene. Printre aceștia s-au aflat angajați ai primăriilor vrâncene, primari, prefectul și subprefecții județului Vrancea, șefi ai instituțiilor deconcentrate, consilieri județeni și locali.

Ieri, funcționarii din Consiliul Județean Vrancea au transmis un mesaj în care arată cât de mult le lipsește președintele Cătălin Toma:

          „A rămas doar amintirea mesajului scris în urmă cu exact o săptămână, la ora 11.00: ”Mândru de voi…!”. De noi, APARATUL DE SPECIALITATE, pe care îl prețuia! Această amintire va rămâne vie în sufletele noastre, păstrând-o ca pe o comoară neprețuită.

           …Ne-a lipsit ieri, ne-a lipsit astăzi și ne va lipsi și mâine… am crezut că este un vis urât din care urmează să ne trezim, am sperat că este o știre falsă, însă cu fiecare zi care a trecut ne-am apropiat tot mai mult de final, de ultima zi în care Președintele nostru mai este alături de NOI.

          L-am admirat pentru optimismul molipsitor, pentru energia de a face lucrurile să meargă, pentru cuvintele pe care le avea mereu la îndemână: ”Calm, calm, totul va fi bine, ai să vezi!”.

          A plecat mult prea devreme, lăsând în urmă proiecte frumoase începute, tristeţe nemărginită şi durere profundă. În acest univers al tristeţii, rămân amintirile cu omul Cătălin TOMA, care să aline durerea.

          Fie ca bunul Dumnezeu să vă poată alina durerea, ÎNDOLIATĂ FAMILIE, şi să îi odihnească sufletul în rândul celor drepți!“.

 

Mesaj din partea Universității din București:

„Comunitatea Universității din București își exprimă regretul și profunda tristețe la aflarea veștii tragice privind încetarea din viață a domnului Cătălin Toma, un om de o înaltă ţinută intelectuală şi morală. Universitatea din București este recunoscătoare pentru inițiativa și pentru eforturile pe care domnul Cătălin Toma, în calitate de absolvent al Universității din București, le-a făcut pentru facilitarea accesului tinerilor din Moldova la educație prin deschiderea „Universității din Focșani”, unde funcționează mai multe programe de studiu ale UB.

          Fie ca acțiunile și demersurile remarcabile pe care domnia sa le-a realizat de-a lungul vieții să se transforme în forța care face lumea un loc mai bun pentru cei care îl vor păstra pentru totdeauna în inimile lor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

 

Mesaj de la Crucea Roșie:

„Conducerea Societății Naționale de Cruce Roșie din România, comitetul, voluntarii și membrii Filialei de Cruce Roșie Vrancea regretă alături de toți vrâncenii plecarea, grăbită de destinul implacabil, a domnului Cătălin Toma, presedintele Consiliului Județean Vrancea, și se alătură rugăciunilor de iertare, comemorare și recunoștință, dar și de alinare a suferinței prin care trece familia îndoliată.  

          A fost apropiat de misiunea Crucii Roșii, de prevenire și alinare a suferinței umane, încă din perioada primariatului din comuna sa natală, Jariștea. În calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea a continuat să susțină și să promoveze proiectele sociale ale organizației, nu din obligație, ci ca pe o onoare și o responsabilitate față de vrânceni. Amintirea dumnealui va rămâne în conștiința noastră. Dumnezeu să îlodihnească!”

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a încetat din viață sâmbătă dimineață, la un spital din București. Avea 46 de ani și era în politică de la începutul anilor 2000. Cătalin Toma a fost din 2016 până în prezent președintele PNL Vrancea, a fost primar al comunei Jariștea, senator în Senatul României, iar din 2020 a fost ales președinte al Consiliului Județean Vrancea.

          Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndurerate și celor care i-au fost aproape lui Cătalin Toma! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?