Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Atletism: Anişoara Stanciu – Cred că vor apărea sărituri foarte lungi după eliminarea pragului

Preşedinta Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Stanciu, a declarat pentru AGERPRES că înlocuirea actualului prag în probele de sărituri cu o zonă de bătaie, un proiect ce urmează să fie implementat de World Athletics, va duce cu siguranţă la sărituri foarte lungi. ”Am fost informaţi la una din întâlnirile de anul trecut la Vilnius, în Lituania. S-au făcut mai multe propuneri, inclusiv aceasta de eliminare, în probele de lungime şi tripusalt, respectiv săriturile pe orizontală, a pragului şi înlocuirea lui cu o zonă. N-au ştiut la momentul respectiv să ne explice cum va arăta exact acea zonă, care e clar mai mare ca dimensiuni decât pragul care de 20 cm şi se va măsura cu senzori de la locul bătăii până la locul al aterizării. Nu aveau puse la punct amănuntele. Şi n-a fost vorba doar despre lungime, era vorba şi despre înălţime, de exemplu, dar repet nu e nimic oficial, să fie eliminată ştacheta şi să fie înlocuită cu un fel de fascicul laser, nu ştiu exact cum s-o numesc. Şi asta luau în calcul. Dar încă o dată spun că ne-au informat, nu ne-au spus exact când se vor întâmpla lucrurile astea”, a precizat campioana olimpică din 1984 la lungime, după ce ziarul Daily Mail a făcut dezvăluiri în acest sens.

”Nu ştiu dacă proba va fi mai spectaculoasă, dar vor fi mai puţine sărituri depăşite, care de obicei pot fi foarte lungi, pentru că alergarea este normală, firească şi de asemenea şi bătaia, când se va introduce acea zonă. Pentru că acum, cu pragul, având o limită de bătaie, trebuie să mă poziţionez de aşa natură să prind acea porţiune care îmi trebuie. Când vom avea zona, nu mai trebuie să te concentrezi pe bătaie. Cred că vor apărea sărituri foarte lungi, dar şi la triplusalt va fi aceeaşi poveste. Nu ştiu cum va fi la înălţime, pentru că nu au ieşit încă discuţii. Dar implementarea va lua ceva timp. Pe toate stadioanele va trebui creată acea zonă de bătaie, chiar o uşoară reconstrucţie a pistei de săritură, mă gândesc”, a adăugat Anişoara Cuşmir Stanciu.

Fosta săritoare a stabilit la Campionatele Internaţionale ale României din 1983 un nou record mondial cu o săritură de 7,43 m, care reprezintă şi astăzi record naţional. Performanţa a rezistat până în toamna lui 1985, când est-germanca Heike Daute-Drechsler a sărit 7,44 m. ”La momentul când am sărit 7,43 m, am avut şi o săritură depăşită, care a fost măsurată neoficial cumva, şi care am înţeles că a fost un 7,52 m. Dar oficial eu am un 7,43 m, restul sunt poveşti, legende, le numim cum dorim”, a spus preşedinta FRA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?