Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Fetiță de 11 ani din Vrancea, violată repetat de concubinul mamei sale; aceasta i-a spus fiicei să tacă pentru că „râde lumea”

O femeie din Vrancea, dar și concubinul acesteia, sunt judecați într-un dosar de viol, victimă fiind chiar fetița de 11 ani a inculpatei. Deși fetița a fost convinsă inițial de mamă că ceea ce se întâmplase poate fi iertat, astfel că victima nu a povestit nimănui prin ceea ce trecuse, la câteva luni totul a ieșit la iveală, fiind luate și primele măsuri: bărbatul acuzat de viol a fost arestat, iar femeii i s-a interzis să se mai apropie de propria fiică.

Acum, ambii adulți au fost trimiși în judecată – bărbatul pentru că, la finalul lunii august a anului trecut, aflându-se într-un apartament situat într-un cartier rezidențial de pe raza județului Ilfov, în care locuia fără forme legale, a întreținut prin constrângere două raporturi sexuale normale cu minora, în timp ce femeia a fost acuzată că, deși a știut ceea ce se întâmplase cu fiica sa, nu a înștiințat autoritățile.

Dosarul nu se va judeca însă în Vrancea, la judecătorie fiind admisă „excepţia necompetenţei teritoriale” a instanței, „invocată din oficiu”, astfel că a fost declinată „competența de soluționare a cauzei privind pe inculpatul (…), trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol în formă continuată (2 acte materiale) şi pe inculpata (…), trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nedenunțare, (…) în favoarea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Buftea. Fără cale de atac”.

Între timp, așa cum am arătat, în timpul anchetei s-a dispus ca inculpatul să fie arestat, iar după trimiterea în judecată, instanța a constatat „legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive” luată față de acesta. Iar luna trecută, mama a fost evacuată „din locuința situată în com., (…) pe o durată de 6 luni”, aceasta fiind totodată obligată să păstreze o distanță minimă „de 50 metri față de victimă (…) și față de unitatea de învățământ, (…) pe o durată de 6 luni de la pronunţarea prezentei hotărâri. Obligă pârâta să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere, pe o durată de 6 luni de la pronunţarea prezentei hotărâri. Interzice pârâtei orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanta, pe o durată de 6 luni de la pronunţarea prezentei hotărâri”. Toate măsurile de mai sus au fost dispuse în condițiile în care femeia a recunoscut că îi spusese fiicei să treacă „cu vederea peste ceea ce s-a întâmplat”, cu pretextul că „ne râde lumea, că la țară lumea vorbește”.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://www.freepik.com/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?