Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Ciolacu: Guvernul susţine industria românească prin direcţionarea de fonduri publice, precum şi legislativ

Stabilitatea politică, economică, legislativă, dialogul deschis şi constant între Guvern şi mediul de afaceri sunt în măsură să crească încrederea investitorilor în economia românească, a transmis premierul PSD Marcel Ciolacu la întâlnirea avută, luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia. „Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât şi proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în ţară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri.

La nivelul Guvernului acordăm susţinere industriei româneşti atât prin direcţionarea de fonduri publice, cât şi prin soluţii legislative”, a afirmat Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului. Potrivit comunicatului, reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia au apreciat investiţiile publice „fără precedent” direcţionate pentru finanţarea proiectelor de infrastructură care se derulează în România. Ei au subliniat că, alături de dezvoltarea proiectelor rutiere, este nevoie de un accent mai puternic asupra celor din sectorul feroviar, precizează sursa citată.

În consultările cu reprezentanţii Concordia au fost abordate şi teme legate de fiscalitate şi combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale. Reprezentanţii Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcţie de rezultatele obţinute în primele luni de aplicare şi de propunerile venite din partea mediului de afaceri”, se arată în comunicat. O altă temă importantă de discuţie a avut în vedere promovarea produselor româneşti pe pieţele internaţionale prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziţie.

De asemenea, stabilizarea preţurilor la unele categorii de produse a fost un alt subiect în dialogul reprezentanţilor Guvernului cu cei ai patronatelor. „În acest context, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea preţurilor la unele produse alimentar”, a informat Executivul. Dialogul cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia va continua cu o succesiune periodică.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, au participat la discuţii vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, şeful Cancelariei prim-ministrului, Mihai Ghigiu, secretarul de stat în ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale Cristian Vasilcoiu, reprezentanţi ai Cancelariei prim-ministrului – Florin Spătaru, consilier de stat, şi Mihai Constantin, secretar de stat.

Delegaţia Confederaţiei Patronale Concordia a fost condusă de preşedintele organizaţiei, Dan Şucu, şi de directorul executiv, Radu Burnete.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?