Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Caracteristici și beneficii ale lustrelor din living cu LED

Pentru a reduce costul facturii de electricitate la domiciliu, nu este suficient să alegeți o ofertă de iluminat la prețuri accesibile, ci este esențial să luați și unele măsuri de economisire a energiei. O soluție eficientă pentru reducerea necesarului de energie pentru iluminat este utilizarea becurilor LED, care sunt surse de lumină cu consum redus de energie și mai durabile.

Înlocuirea becurilor convenționale cu tehnologia LED oferă numeroase beneficii economice și de mediu, care sunt importante pentru cei care doresc să trăiască ecologic și să economisească bani. Haideți să aflăm care sunt caracteristicile becurilor LED și beneficiile pe care le oferă, cu câteva sfaturi utile pentru a alege tipul potrivit pentru a vă lumina sufrageria.

 

Cum funcționează aceste lustre living led

Tehnologia LED (Light Emitting Diode) permite iluminarea unui spațiu cu ajutorul unor diode alimentate cu energie electrică, adică a unor semiconductori care radiază lumină atunci când absorb curent electric. Deoarece LED-urile funcționează cu curent continuu, acestea sunt echipate cu un transformator care transformă curentul electric alternativ de la rețea în curent continuu. Semiconductorii din luminile LED primesc curentul electric printr-un fir conductor, după care curentul este trecut prin cei doi pini. În funcție de numărul de cristale semiconductoare și de materialele din care sunt fabricate, aceste lustre living LED pot emite lumină în diferite culori.

Lustre living LED – cât consumă?

Consumul de becuri are un impact considerabil asupra necesarului de energie al unei gospodării, dar cu ajutorul tehnologiei LED este posibil să se evite risipa și să se economisească bani. În comparație cu vechile becuri cu incandescență, LED-urile din living pot economisi până la 80% din consumul de energie electrică și, de asemenea, vin cu reduceri semnificative în comparație cu utilizarea surselor de lumină fluorescentă și cu halogen.

Economiile de energie se datorează, de asemenea, eficienței energetice mai mari a becurilor LED în comparație cu alte surse de lumină. De exemplu, în timp ce un bec LED de 9-12 W este suficient pentru a obține un flux luminos de 800 de lumeni, la alte modele de becuri consumul poate ajunge până la 75 W pentru a obține aceeași putere de iluminare.

 

Lustre living LED – cât durează un bec cu LED?

Dintre diferitele tipuri de becuri disponibile pe piață, becurile cu LED se laudă cu cea mai lungă durată de viață. Aceste surse de lumină pot rezista până la 100.000 de ore, ceea ce înseamnă de aproximativ 10 ori mai mult decât un bec fluorescent comparabil și de până la 100 de ori mai mult decât un bec cu incandescență.

Acest lucru reduce impactul becurilor cu LED asupra mediului și face ca iluminatul în casă să fie mai sustenabil prin prelungirea duratei de viață a becurilor și reducerea frecvenței de eliminare a becurilor uzate. În plus, LED-urile nu conțin substanțe dăunătoare mediului, așa cum este cazul becurilor cu halogen și fluorescente.

 

Utilizarea acestor lustre living LED pentru iluminatul sufrageriei oferă, deci, multiple beneficii:

•​un consum mai mic de energie electrică

•​economii la facturile de utilități

•​durată de viață mai lungă a surselor de lumină

•​iluminare imediată la aprindere

•​nu produc căldură, deoarece nu se încălzesc

•​impact redus asupra mediului

•​disponibilitate largă de culori și modele

•​pot fi integrate cu automatizarea locuințelor

De asemenea, becurile LED pot avea lumină caldă, neutră sau rece, în funcție de tonul de culoare măsurat în grade Kelvin (K), sau multicoloră RGB pentru o culoare a luminii personalizate. Luminile calde de până la 3.300 K sunt potrivite pentru bucătărie, zona de living sau dormitor, luminile neutre între 3.300 și 5.300 K pentru zona de relaxare, iar luminile reci de peste 5.300 K pentru zonele exterioare sau subsoluri.

Merită să luați în considerare și un variator pentru a regla intensitatea luminii într-un mod personalizat sau să alegeți becuri Wi-Fi pentru a gestiona iluminatul de la distanță prin intermediul unei aplicații sau al comenzilor vocale. În cele din urmă, trebuie verificată eficiența luminoasă, asigurându-vă că acestea oferă un raport de cel puțin 100 de lumeni pe watt pentru a vă asigura că achiziționați becuri LED eficiente și sustenabile pentru sufrageria voastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?