Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vulturu. Sistem de alimentare cu gaze naturale pentru locuitorii comunei

Primăria Vulturu continuă procedurile pentru introducerea unei rețele de alimentare cu gaze naturale în localitate. În acest sens, a scos la licitație achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comună Vulturu, județul Vrancea“. Valoarea estimată a investiției este de 34,4 milioane de lei.

Proiectul constă în înființarea rețelei de distribuție gaze naturale presiune medie în comuna Vulturu, din punctul de cuplare (PC), de pe strada Nichita Stănescu, comuna Liești, județul Galați și montarea unei stații de măsură cu SCADA la intrarea în satul Vadu Roșca. Rețeaua de distribuție gaze naturale presiune medie va fi un sistem ramificat, pornind din punctul de cuplare și va acoperi cele 5 sate componente, executându-se o rețea de 61.571 m de presiune medie, se vor realiza 1637 de branșamente și 1637 de firide cu contoare inteligente.

Vă reamintim că Guvernul României a alocat județului Vrancea suma de 193.435.993 de lei în cadrul Programului ”Anghel Saligny” pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale. Pe lista de investiții din Vrancea se află peste 20 de UAT-uri care au depus spre finanțare proiecte de alimentare cu gaze, din care amintim localitățile: Golești, Milcovul, Răstoaca, Gologanu, Vârteșcoiu, Vulturu, Urechești, Gugești, Popești, Homocea, Ploscuțeni, Biliești, Suraia, Tâmboești, Sihlea, Obrejița, Slobozia Bradului, Cotești, Cîrligele și Slobozia Ciorăști.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?