Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO și GALERIE FOTO: Drogheria Galenus din Focșani, preţuri mici şi asistenţă farmaceutică

În Focșani, Drogheria Galenus, situată pe Bulevardul Unirii nr. 16, lângă Supermarketul Profi, este una dintre cele mai apreciate și vizitate de focșăneni, dar și de vrânceni. Pentru că am trecut de multe ori pragul acestei drogherii în calitate de simplu client și am rămas plăcut impresionat de felul cum ești tratat și informat de personalul de aici, le-am făcut o vizită pentru a face un material foto – video. Împreună cu colegul Cristinel Haliciu, de la „Monitorul de Vrancea” am dat „Bună ziua!”, am intrat în drogherie și ne-am apucat de treabă.

Ne-a întâmpinat o doamnă super amabilă, Georgiana Necula, asistentă de farmacie, pe care am și luat-o la întrebări despre ce vând în această unitate, dar, cel mai important lucru, care sunt produsele naturiste cele mai bune și benefice pentru sănătatea noastră, pentru întărirea sistemului imunitar, în perioada sezonului rece. „Noi vă recomandăm în această perioadă vitamina C. Se recomandă o capsulă pe zi, iar în cazul unor viroze, tuse, nas înfundat se pot lua mai multe pe zi, chiar două – trei.

În plus, este eficientă pentru producerea colagenului, foarte bună pentru sănătatea sistemului osos, ajută la absorbția fierului și este indicată și împotriva stresului oxidativ. De asemenea, se poate folosi împreună cu Vitamina D3 – sau vitamina soarelui. În perioada rece, știți prea bine că soarele nu mai are aceeași eficiență și organismul are nevoie de suplimente”, ne-a explicat Georgiana Necula.

Aceasta a spus că unitatea în care lucrează comercializează și multe produse apicole la fel de bune pentru sănătatea noastră – a adulților, dar și a copiilor. Am mers la raftul cu astfel de produse și am început să punem întrebări. Am aflat că polenul conține foarte multe vitamine, minerale şi poate fi amestecat cu alte produse apicole ce dau o stare de sănătate foarte bună. De asemenea, siropurile naturale din diverse plante și fructe sunt la fel de indicate, fiind un tonic important pentru organism, pe care ei le recomandă și le vând.

Avem polen, variantă uscată și variantă crudă – pe care îl ținem la frigider. Sunt persoane care preferă varianta crudă, alții varianta uscată de polen pentru că îl pot amesteca cu diverse produse, cu miere, cu păstură, cu lăptișor de matcă. Polenul are foarte multe vitamine și minerale, este indicat atât la copii după vârsta de un an, dar în special adulților. Avem și fiole buvabile, care sunt un supliment pentru copii, ce conțin miere, lăptișor și ginseng, pentru vitalitate, tonus, energie, pentru copiii care sunt la școală, pentru memorie, ajută foarte mult”, ne-a mai spus Georgiana, asistenta de farmacie.

La fel de bine aprovizionată este Drogheria Galenus şi cu o multitudine de ceaiuri din plante naturale pentru o gamă foarte mare de afecțiuni. Georgiana ne explică, așa cum este ea amabilă tot timpul, despre fiecare ceai în parte, despre ce plante conțin și afecțiunea pe care o tratează. „Avem cea mai diversificată gamă de ceaiuri pentru diferite afecțiuni. Avem ceaiuri pentru colesterol, pentru ficat, pentru pancreas, diabet, contra răcelilor, de imunitate, aromatice, stimularea lactației pentru gravide, detoxifiere, practic pentru toate afecțiunile.

În această perioadă sunt folosite mai multe categorii de ceaiuri, se caută cele combinate de exemplu. Este destul de căutat ceaiul de reglare a tensiunii, care este un amestec din mai multe plante și ajută foarte mult. Nu lipsesc de la noi ceaiurile clasice de tei, de sunătoare, de troscot, de urzică, de vâsc, de valeriană, de salcâm, de pufuliță, de anason, de cozi de cireșe, de gălbenele, de echinacee, de ienupăr, de mesteacăn. De menționat este faptul că, dacă sunt mai multe plante combinate, efectul este mult mai rapid”, a mai spus aceasta.

Însă Drogheria Galenus pune la dispoziție celor interesați și o gamă variată de medicamente ce se eliberează fără prescripție medicală, denumite generic OTC-uri. Aici veți găsi medicamente pentru ficat, balonare, indigestie, flatulență, dar și pentru viroze și răceală, precum și pentru inflamații la nivelul gâtului. „La noi, cei interesați găsesc și medicamente fără prescripție medicală. Pentru ficat avem Essentiale Forte, care este un medicament pentru protecție, detoxifiere și regenerare a ficatului, indicat la copiii peste 12 ani, adolescenți și adulți.

Avem produse pentru balonare, indigestie, flatulență, dar și pentru viroze și răceală, precum și pentru inflamații la nivelul gâtului. Noi stăm de vorbă cu toți clienții și discutăm foarte mult cu dumnealor, deoarece încercăm să le dăm cele mai utile sfaturi, pentru a avea o stare de sănătate cât mai bună, și consider că așa este necesar să fie în fiecare punct de lucru, fie că e vorba de farmacie sau drogherie.

Pe noi ne găsiți în Focșani, pe Bulevardul Unirii nr. 16, lângă Supermarketul Profi. Programul de funcționare al drogheriei este de luni până vineri de la ora 7.30 la 21.00, sâmbăta de la 7.30 – 15.00, iar duminica este închis. Tuturor le dorim multă sănătate și vă așteptăm cu drag să vă convingeți că suntem alături de dumneavoastră”, a încheiat cu zâmbetul pe buze Georgiana Necula, la fel cum ne primise și la intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?