Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Zilier condamnat la 5 ani închisoare, pentru moartea unui coleg de muncă

Un bărbat care anul trecut lucra ca zilier la un vrâncean a fost găsit vinovat pentru moartea unui coleg de muncă. Acuzațiile de loviri cauzatoare de moarte aduse inculpatului aveau legătură cu o altercație pe care acesta o avusese cu victima, în februarie 2023. Colegul său a mai trăit ceva timp după ce fusese bătut, ba chiar a ieșit la muncă, pentru ca, la distanță de două zile de la conflict, să pice din picioare și să moară în brațele inculpatului. La acel moment, de frică, inculpatul a fugit și s-a ascuns în pădure, după care s-a refugiat la domiciliul părinților săi, unde a și fost găsit.

Inculpatul a recunoscut ceea ce făcuse, iar în urma anchetei a rezultat că totul s-a întâmplat pe fondul consumului de alcool, în condițiile în care în acea seară agresorul și victima au mâncat împreună, ba chiar au băut un bidon de vin, pe care victima îl avea în bagajul său. Inițial, conflictul a pornit după ce victima i-a cerut inculpatului să meargă la cel pentru care lucrau și să ia bani pentru țigări și pentru băutură. În rechizitoriu se preciza că inculpatul a refuzat și că victima a început să îl înjure, iar după câteva ore, când inculpatul a vrut să aprindă focul în sobă, victima a intenționat să îl lovească cu un cuțit.

Între cei doi a avut loc o luptă, iar inculpatul și-a lovit în mod repetat colegul de muncă cu pumnul în zona feței și a coastelor, până când victima l-a rugat să înceteze. A doua zi, inculpatul a mers singur la muncă și a povestit incidentul, iar victima a rămas în anexa în care era cazați. A doua zi, chiar dacă a căzut și respira foarte greu, victima a mers împreună cu inculpatul și a lucrat toată după amiaza. Însă la întoarcere, în jurul orelor 17.00, victima a căzut din nou și, pentru că nu s-a mai putut deplasa, a fost chemată ambulanța. Cum inculpatul povestise ceea ce se întâmplase inclusiv vrânceanului unde lucra ca zilier, pentru anchetatori nu a fost greu să deslușească cele întâmplate.

Mai mult, expertiza realizată a concluzionat că victima decedase în lipsa unui suport medical, dar și pe fondul altor leziuni preexistente, motiv pentru care inculpatul a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare. „(…) deduce din durata pedepsei aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive, cu începere de la 06.09.2023 la zi. (…) menține măsura arestării preventive luată față de inculpat (…). Constată că persoanele vătămate (…) nu au solicitat despăgubiri civile în cauză. (…) obligă pe inculpat să plătească statului suma de 3.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare”, se arată în hotărâre, care a fost atacată deja cu apel de inculpat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?