„DOTAREA CU LABORATOR INTELIGENT A LICEULUI TEORETIC „DUILIU ZAMFIRESCU” ODOBEȘTI”

0
166

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

LICEUL TEORETIC „DUILIU ZAMFIRESCU” ODOBEȘTI a semnat contractul de finanțare nr. 813Smart/2024 pentru proiectul DOTAREA CU LABORATOR INTELIGENT A LICEULUI TEORETIC „DUILIU ZAMFIRESCU” ODOBEȘTI” (cod F-PNRR-SmartLabs-2023-2457), depus în cadrul PNRR/2023/C15.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI.Politici pentru noua generație/Componenta C15: Educație/ Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației / Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Valoare totală a contractului de finanțare este de 338.610,93 RON, din care valoarea nerambursabilă finanțată din PNRR este de 338.610,93 RON.

Obiectivul proiectului:

– Crearea unei săli de curs complexă, 100% digitală, de tip STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică) în cadrul Liceului Teoretic ”Duiliu Zamfirescu” Odobești, pentru a oferi oportunități de învățare prin experiență, astfel încât elevii, sub îndrumarea profesorilor din toate ariile curriculare, sa devină utilizatori independenți care pot dobândi competențele digitale avansate pentru a îmbrățișa oportunitățile oferite de noile tehnologii și meseriile viitorului.

Prin prezentul apel de investitie, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești va infiinta si va dota un laborator inteligent. Scopul laboratorului inteligent este de a oferi spații inovatoare pentru colaborări de cercetare între discipline. În plus, laboratorul își propune să ofere suport tehnologic necesar elevilor și cadrelor didactice pentru a efectua cercetări analitice. Laboratorul inteligent oferă educație și formare în domeniul științei datelor și comunicării de înaltă calitate, permițând elevilor să-și perfecționeze abilitățile tehnice și creative în analiză, în special în contextul rețelelor sociale. De asemenea, acesta reprezintă o facilitate de cercetare de ultimă oră pentru elevi , precum și pentru profesori, pentru a face cercetări de ultimă oră care utilizează tehnologii de date pentru a înțelege mai bine preocupările actuale. Laboratorul inteligent folosește o combinație de tehnici fizice, administrative și de management pentru a evalua, optimiza și gestiona laboratoarele de ultimă generație.

În urma realizării acestor investiții, elevilor li se oferă șansa de a-și lărgi orizontul, motivându-i să continue studiile liceale și studiile superioare, pentru a beneficia de un viitor mai bun și o viață mai bună.

Perioada de implementare a proiectului realizându-se în intervalul ianuarie 2024 – ianuarie 2025.

Date de contact

Tel.:  0722861264

Fax:  0237675651

liceul_dzamfirescu@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here