Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Echipamente digitale prin PNRR, pentru Școala din Găgești

Elevii Școlii Găgești din comuna Bolotești vor putea ține pasul cu tehnologia de ultimă oră în doar câteva luni, după ce autoritățile au reușit încredințarea, în urma licitației publice, a contractului intitulat „Dotarea cu echipamente digitale și mobilier a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Bolotești, județ Vrancea – Școala Gimnazială Găgești”. Valoarea contractului este de 477.610 lei, finanțarea fiind obținută prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Și, după cum își prezintă intențiile autoritățile din Bolotești, „obiectivul principal al întregului proiect este de a îmbunătăţi calitatea procesului de învăţământ în unităţile de învăţământ preuniversitar şi conexe din localitatea noastră, prin dotarea acestora cu mobilier modem, materiale didactice şi echipamente digitale”. Fondurile alocate au acoperit achiziționarea unui display interactiv cu diagonală de minim 85 inch, 18 bucăți – display interactiv touchscreen cu diagonală de minim 75 inch, dar și 19 bucăți suporturi pentru acestea.

Totodată, școala va fi dotată și cu 38 bucăți AIO pentru elevi și cadre didactice (minim Intel Q670 sau echivalent), 19 bucăți sisteme de sunet, 18 – imprimante multifuncționale, 19 camere videoconferință, 19 scannere portabile cu cameră de documente, 19 microfoane ambientale videoconferință (sisteme audio pentru videoconferințe), o imprimantă multifuncțională și un router WiFi. Și, cum livrarea trebuie efectuată în maxim 150 zile de la semnarea contractului de furnizare, înseamnă că elevii vor avea cu siguranță echipamentele până la încheierea anului școlar.

Intervenţiile propuse prin acest proiect vor contribui la stimularea randamentului şcolar al elevilor și totodată la sporirea confortului resimţit de aceştia. Astfel, dotarea unităţilor de învăţământ va contribui la crearea unei experienţe de învăţare personalizatată, rezultatele elevilor fiind cel mai important indicativ al succesului, întrucât mediul fizic și instrumentele digitale din dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor/ cabinetelor/ sălilor de sport susţin performanțele elevilor și randamentul şcolar al acestora”, se explică în caietul de sarcini.

Sursa foto: Facebook Primăria Bolotești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?