Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Câmpineanca. Echipamente digitale pentru școala din localitate

Autoritățile locale din Câmpineancă continuă proiectele de dotare multimedia a sălilor de clasă din cadrul Școlii Câmpineanca. Astfel, Primăria Câmpineanca a scos la licitație un contract ce vizează dotrarea cu echipamente digitale a şcolilor din localitate. Finanțarea este asigurată prin PNRR – Componenta C15: Educație, Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ, Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoarea estimată este de 364 de mii de lei, în documentație precizându-se că „sunt necesare investiții pentru un număr de 14 spații educative, după cum urmează: săli de clasă care vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale: 12, respectiv săli de clasă aferente învățământului preșcolar; săli de clasă aferente învățământului primar; săli de clasă aferente învățământului gimnazial; laborator informatică: 1 care va fi dotat cu echipamente digitale specifice și mobilier; un cabinet de limbi străine înființat prin implementarea proiectului, dotat cu echipamente digitale și mobilier.

Dotările care vor fi achiziționate prin proiect vor permite îmbunătățirea calității actului educativ cu efecte directe asupra performanțelor școlare ale elevilor și, indirect, cu efecte asupra dezvoltării intelectuale armonioase a elevilor care urmează cursurile instituției de învățământ”. Este vorba de display-uri interactive cu suport, sisteme All-In-One, laptopuri clasă TIC, sisteme de sunet, camere video, routere WI-FI etc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?