Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO: Șah – Unirea Principatelor, sărbătorită și la Ploiești de juniorii CSM Focșani 2007

Comunicat de presă:

          Miercuri, 24 Ianuarie 2024, în zi de mare sărbătoare șahiști de toate vârstele s-au întrecut în „Festivalul Unirii – Șah în Școală” desfășurat la Hotel Central Ploiești. La concurs au participat 228 șahiști de toate vârstele, legitimați la diferite cluburi din țară. Întrecerea de șah rapid, a fost organizară pe cinci grupe: Open – seniori, Turneul A – jucători legitimați din ciclul gimnazial și liceal (omologat FIDE), Turneul B – jucători legitimați din ciclul primar și grădiniță (omologat FIDE), Turneul C – jucători nelegitimați sau legitimați cu CIV/ELO 1001 din ciclul gimnazial și liceal și Turneul D – jucători nelegitimați sau legitimați cu CIV/ELO 1001 din ciclul primar și grădiniță. Sportivii s-au întrecut, pe parcursul a 6 runde, în sistem elvețian, timp de gândire 10min+5secunde/mutare pentru fiecare jucător.

CSM Focșani 2007 a fost reprezentat într-un număr semnificativ, astfel încât 11 dintre juniorii secției s-au întrecut pentru a urca pe podium:

– Frații Mălureanu Andrei (clasa a VI-a) și Sava Daniel (clasa pregătitoare), desemnați câștigători! La Turneul A, Andrei obține locul I la categoria „Clasele V-VI”, în urma celor 4 puncte acumulate chiar și împotriva unor sportivi mai bine contați.  La Turneul B, Daniel obține locul I la categoria „Clasa pregătitoare”, cu 3,5 puncte a reușit să întreacă sportivi mai mari ca și vârstă.

– La Turneul A prezenți au fost și frații Călin Ionel-Dragoș (clasa a IX-a) și Călin Costică Alexandru (clasa a IX-a)  care au ocupat locurile I și II, cu 4 respectiv 3,5 puncte.

– La Turneul B, Bocu Mihail (clasa pregătitoare)obține locul III la categoria „Clasa pregătitoare” cu 3 puncte.

– Misiunea cea mai grea a revenit lui Adelin-Ștefan Dăscălescu (clasa a VI-a) care a participat la Openul general, acolo unde a reușit să obțină 4 puncte împotriva unor șahiști puternici, mai mari ca și vârstă cu o vastă experiență șahistă.

– Apostu Ana-Maria (clasa a VI-a) este la primul concurs după o absență îndelungată unde a reușit să obțină locul III la categoria „Clasele V-VI”, cu 3 puncte la Turneul A.

– Bocu David (clasa a IV-a) a acumulat 3,5 puncte la Turneul B.

– La primul concurs în deplasare au fost: Balosin Răzvan-Andrei (clasa a III-a), Bostan Andrei (clasa a IV-a) și Taban David-Andrei (clasa a II-a) care s-au descurcat extraordinar reușind să învingă copii care practică șahul de mult mai mult timp.

          Sunt tare mândră de ei! Acești copii vin de 2-3 ori pe săptămână la sala de antrenamente, primesc teme, joacă online și participă constant la concursuri. Toate acestea pentru că își doresc să ajungă cât mai sus!

 

Elena-Adelaida ISAC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?