Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO! Prefectul Nicușor Halici a verificat implementarea măsurilor luate pentru combaterea pestei porcine. Peste 20 de mii de porci vor fi sacrificați

Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea, s-a deplasat în cursul zilei pe raza comunei Slobozia Ciorăști unde se află terenul unde s-a executat groapa pentru îngroparea carcaselor/cadavrelor de porci în urma contaminării cu virusul de Pestă Porcină Africană (PPA).
Prefectul a verificat personal în teren aplicarea măsurilor stabilite de Centrul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) și s-a asigurat că se respectă condițiile de mediu, sanitar-veterinare și de biosecuritate.

„Focarul de Pestă Porcină Africană (PPA) confirmat marți prin analize de laborator s-a extins, din păcate, la întregul efectiv de suine din cadrul complexului aparținând societății Premium Porc din județul nostru, peste 20.300 de animale urmând a fi sacrificate începând de azi. M-am deplasat în cursul zilei pe raza comunei Slobozia Ciorăști unde se află terenul unde s-a executat groapa pentru îngroparea carcaselor/cadavrelor de porci în urma contaminării cu virusul de Pestă Porcină Africană (PPA).

Am verificat personal în teren aplicarea măsurilor stabilite de Centrul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) și m-am asigurat că se respectă condițiile de mediu, sanitar-veterinare și bineînțeles de biosecuritate. Este o acțiune pe care toți cei implicați o tratează cu maximă responsabilitate și tocmai din acest motiv, i-am avut alături pe reprezentanții D.S.V.S.A. Vrancea, A.P.M. Vrancea, S.G.A. Vrancea și directorul societății Premium Porc dar și pe Elena Gîrneață, primarul comunei Slobozia Ciorăști.

S-a constatat că măsurile sunt implementate corect iar groapa respectă toate condițiile reglementate prin lege, urmând a fi parcurse toate celelalte proceduri legale pentru neutralizarea acestui focar de PPA”, a declarat Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea.

1 COMENTARIU

  1. Bravooo!!!! Mare realizare!!! Omorati toti porcii!! Importam , oricum carenea romaneasca nu e buna!!! Bai , cum dracu ‘ se face ca toate ” focarele de gripa porcina africana” sunt NUMAI in Romania ? Al naibi’ virus nu vrea sa treaca granita in nicio directi , nici macar in Bulgaria!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?