Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

O profesoară, viceprimar într-o comună din Vaslui, acuzată că ar fi folosit o diplomă de studii falsă

Viceprimăriţa comunei Codăeşti, Lenuţa Damian, a fost reţinută de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare desfăşurate în cursul zilei de joi. Vineri, ea a fost plasată sub control judiciar, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui. Lenuţa Damian, care este şi profesoară de Limba Română la Liceul „Ştefan cel Mare” din comuna Codăeşti, este acuzată că ar fi folosit o diplomă falsă, în baza căreia ar fi obţinut inclusiv gradul didactic I.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează cercetări faţă femeia de 50 de ani, din comuna Codăeşti, judeţul Vaslui, bănuită de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, în perioada 2008-2023. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au stabilit că, în perioada menţionată, persoana cercetată ar fi falsificat acte de studii, care atestau calificarea de cadru didactic, obţinând, în baza acestora, toate gradele profesionale. La data de 18 ianuarie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din comuna Codăeşti, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă”, precizează reprezentanţii IPJ Vaslui.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale a femeii. În trecut, Lenuţa Damian a fost suspectă într-un alt dosar penal, fiind acuzată că, în calitate de diriginte, ar fi modificat nota unei eleve, la un alt obiect faţă de cel pe care ea îl preda la clasă. La finalul cercetărilor, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui au dispus renunţarea la urmărirea penală. Lenuţa Damian a candidat pe listele PNL la alegerile din anul 2020.

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?