Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Poliţistul Candea a intrat cu maşina într-o casă


Subcomisarul Cătălin Candea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, a intrat cu mașina într-un imobil, joi seara. În intersecția străzii Dinicu Golescu cu Horia, Cloșca și Crișan, mașina polițistului, în care se afla și fiul acestuia, a fost acroșată de o Dacia, a cărei șoferiță nu i-a acordat prioritate de trecere. Candea a refuzat să sufle în aparatul alcooltest, dar a mers la Spitalul Militar pentru a i se recolta două probe biologice de sânge. Dosarul va ajunge pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Evenimentul rutier   s-a produs joi seara, în jurul orei 22.00. Potrivit polițiștilor de la Rutier, vina nu ar aparține colegului lor, ci unei șoferițe care nu i-a acordat prioritate de trecere. „Mariana B., de 46 de ani, din Focșani, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, care circula pe drumul cu prioritate, și care era condus de Cătălin C., de 36 de ani, din Focșani. În urma impactului, autoturismul condus de Cătălin C. a ricoșat în peretele unui imobil. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cel în cauză a fost condus la Spitalul Militar Focșani, pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.
Colegii polițistului ne-au precizat că în urma impactului dintre cele două mașini, autoturismul condus de subcomisarul Candea a fost proiectat în peretele unei case. Polițistul, dar și copilul acestuia, s-au ales cu câteva zgârieturi.
Subcomisarul Candea a declarat că, în momentul accidentului, se îndrepta spre casă, întorcându-se din vizită de la părinți. „Eu mă deplasam pe drumul cu prioritate. La intersecție, un autoturism marca Dacia, condus de o femeie, m-a lovit în lateral, iar eu, ca orice șofer, am încercat să evit impactul și am tras ușor dreapta de volan și am frânat. Dar, am fost împins și am intrat în perete. Nu aveam viteză. Åžocul a fost foarte puternic. Doamna nu a frânat, nu a făcut nimic”, a precizat acesta.

Niciunul dintre șoferi nu consumase alcool

Åžoferița a fost testată pentru a se stabili dacă băuse alcool sau nu, iar rezultatul a fost zero. Polițistul însă, a refuzat testarea, dar a mers la Spitalul Militar pentru a i se recolta două probe biologice de sânge. „Femeia a fost testată cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost zero. În ceea ce-l privește pe colegul nostru, el a fost dus la Spitalul Militar pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, pentru a elimina orice suspiciune. Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate, colegul nostru fiind cel care circula pe drumul prioritar”, a afirmat șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe.
Dacă proprietarii imobilului ar fi fost în interior, s-ar fi putut produce o tragedie, căci zidul clădirii a fost dărâmat, iar mașina a ajuns în camera în care dormeau proprietarii.
Focșănenii care locuiesc în zonă au crezut să s-a produs un cutremur. „Eu dormeam și am auzit o bubuitură. Am crezut că s-a cutremurat. Ulterior, am ieșit și am văzut mașina intrată în casă mai bine de jumătate. Proprietarii nu erau acasă aseară. Dacă ar fi fost, sigur ar fi pățit ceva, pentru că dormeau în această cameră”, ne-a spus Marian Pârlog, vecin cu proprietarii locuinței avariate.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?