Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Iluminat public modern pentru locuitorii comunei Vulturu

Locuitorii comunei Vulturu vor beneficia de un sistem de iluminat public modern. În acest sens, autoritățile locale au în derulare proiectul de investiții „Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public in comuna Vulturu – satele Vulturu, Boțârlău, Vadu – Roșca și Maluri, județul Vrancea”, valoarea investiției fiind estimată la 1,7 milioane de lei.

În cadrul contractului sunt propuse următoarele lucrări: demontarea aparatelor de iluminat vechi stradale existente; demontarea consolelor vechi; demontarea cablurilor de alimentare vechi; demontarea clemelor de legătură vechi; montarea de aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic, pe toți stâplii existenți, repartizate pe categorii de putere, după cum urmează:  aparat de iluminat LED cu telegestiune în punct luminos 24 W – 673 bucăți; montarea de console de susținere a aparatelor de iluminat LED; montarea de coliere de prindere pe stâlpi a consolelor, fixate prin intermediul unor benzi de montaj din inox și agrafe de strângere; realizarea legăturii electrice în rețeaua existentă a iluminatului public în cutiile de conexiuni și cleme de derivație tip CDD; implementarea unui sistem de telemanagement la nivel de punct de aprindere pentru un număr de 9 unități”, se arată în descrierea investiției.

La nivelul comunei Vulturu mai există în derulare și alte proiecte de investiții. Primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a anunțat că a semnat mai multe contracte de finanțare a unor investiții. Un exemplu este contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Boțârlău și Vadu Roșca, comuna Vulturu, județul Vrancea”, care are o valoare totală de 23.284.335,43 lei.

Un alt contract semnat este cel pentru proiectul de investiții „Modernizare drumuri de inters local în  comuna Vulturu”, în valoare de 10 milioane de lei. „După finalizarea acestui proiect de investiții vom ajunge în situația în care aproape 70 la sută din drumurile locale au fost asfaltate. Cum avem în administrare 100 de kilometri de drumuri locale rezultă că ne apropiem de 70 de kilometri de drumuri asfaltate.

Dar nu ne vom opri aici. Vom accesa diverse surse de finanțare pentru a asfalta toate drumurile locale din comuna Vulturu”, a declarat primarul Nicușor Păcuraru. De asemenea, primarul Păcuraru a mai semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Înființare rețea alimentare cu apă potabilă în satul Vadu Roșca, comuna Vulturu, județul Vrancea”, proiect finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu o valoare totală de 5.469.731,95 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?