Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Un procuror de la Focșani vrea transferul la Brașov

Dată fiind procedura privind organizarea unei sesiuni de transfer a procurorilor, interesată de a ajunge la o altă unitate de parchet s-a arătat și o procuroare din Vrancea. Este vorba despre Roxana Doroftei, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, solicitarea acesteia vizând transferul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov. Procuroarea este în funcție din vara anului 2021, după ce anterior fusese judecător. În iulie 2021, în urma unui decret prezidențial, aceasta a fost eliberată „din funcția de judecător la Judecătoria Tulcea” și numită „în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani”.

De atunci, procuroarea a mai făcut solicitări pentru a soluționa dosare la alte unități din țară, însă fără un răspuns pozitiv. Spre exemplu, în primăvara anului trecut, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii își motiva refuzul prin aceea că transferul acesteia ar afecta activitatea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, adică „eventuala admitere a transferului va afecta negativ desfășurarea în bune condiții a activității unității de parchet de la care s-a solicitat transferul”.

Acum, procedura este pe cale să se încheie luna aceasta, CSM anunțând că cererile de transfer pentru posturile care ar putea deveni vacante la parchete ca urmare a admiterii unei cereri de transfer pot fi depuse în perioada 4 – 10 ianuarie, adică până astăzi. Conform CSM, „în etapa a 2-a vor fi analizate doar cererile depuse în perioada 4 ianuarie (…) – 10 ianuarie, (…) în raport cu posturile vacante existente la momentul soluționării de către Secția pentru procurori a cererilor de transfer, la parchetele de la care s-au admis cereri de transfer în etapa 1”.  Și, conform listei inițiale, în țară sunt vacante sute de posturi „utile în procedura de transfer”, 2 la PJ Focșani și 7 la PJ Brașov – unde se solicită transferul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?