Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Doi copii AU MURIT după ce mașina în care se aflau, alături de alte șase persoane, a intrat într-un copac

Doi copii au murit în urma unui accident rutier produs, marţi, pe drumul european E85, pe raza comunei Răcăciuni, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, Ema Tereş. Potrivit sursei citate, în accident a fost implicat un autoturism în care se aflau opt persoane. Pompierii au intervenit la faţa locului cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, o ambulanţă de transport victime multiple şi trei ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

„La sosirea forţelor de intervenţie, doi minori se aflau în stop cardiorespirator. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, a fost declarat decesul acestora. Celelalte şase victime implicate în accident sunt conştiente, cu multiple traumatisme, fiind preluate de către ambulanţele SMURD şi SAJ, în vederea transportului către unitatea spitalicească”, a precizat oficialul ISU Bacău.

Autoturismul implicat în accidentul de pe drumul european E85, în localitatea Răcăciuni, soldat cu moartea a doi copii şi rănirea altor şase persoane, avea anvelope de vară, susţin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău. Potrivit acestora, maşina, în care se aflau opt persoane, era condusă de un tânăr de 28 de ani din judeţul Vrancea. Şoferul, care mergea dinspre Bacău spre Adjud, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un copac.

În urma impactului, doi copii, de unu şi, respectiv, trei ani, care se aflau pe bancheta din spate, au decedat. De asemenea, şoferul şi pasagerul aflat pe scaunul din dreapta faţă, un bărbat de 30 de ani, au fost grav răniţi. Alţi doi copii, unul de un an şi altul de şase ani, precum şi două tinere, de 23 şi 28 de ani, au fost răniţi uşor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi drugtest, rezultatul fiind negativ.

După producerea accidentului, traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de mers, pentru intervenţia echipelor de salvare.

N.R. Primarul municipiului Adjud, Florin Nechifor:

Tragedie în comunitatea adjudeană!
Cu profundă tristețe și durere în inimă, transmit condoleanțe familiilor îndurerate ale celor doi copilași din Adjud, care și-au pierdut viața în urma cumplitului accident rutier produs în această seară, la Răcăciuni, în județul Bacău.
În aceste momente dificile, municipiul Adjud se solidarizează cu suferința familiei și vă oferă întreaga noastră compasiune. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei mici, iar familiilor să le dea puterea de a depăși această grea încercare.
Dumnezeu să-i ierte!
Condoleanțe familiei greu încercate!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?