Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Bărbat prins la braconaj


Un bărbat de 32 de ani, din comuna Pufești, este cercetat pentru braconaj. El a fost observat de polițiștii de Ordine Publică în zona lacului de acumulare de pe râul Siret. Era lângă malul apei într-o barcă ce era confecționată dintr-o cameră de tractor și se chinuia să scoasă din apă o plasă monofilament.
    În momentul în care i-a văzut pe polițiști, bărbatul a fugit, deși a fost somat. „La data de 21.04.2016, orele 13.00, în urma unei acțiuni organizată de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică în zona lacului de acumulare de pe rîul Siret, Balastiera Pufești, a fost depistat pe apa lacului de acumulare, lângă malul apei, un bărbat, în vârstă de 32 ani, din localitate. Acesta se afla într-o barcă confecționată dintr-o cameră de tractor și scotea din apă o plasă de pescuit în care erau prinși mai mulți pești. Fiind somat, bărbatul a fugit și a abandonat în apă două plase de pescuit monofilament și 9 pești, din speciile caras și crap. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere și folosire ilegală de plase de pescuit și pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiție”, au declarat polițiștii. 
    În conformitate cu Ordinul nr. 154 din 5 februarie 2016, emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, privind stabilirea perioadelor și zonelor de Prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2016, s-au instituit măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 10 aprilie – 8 iunie inclusiv, iar pentru păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu și păstrăvul fântânel din 15 septembrie până la data de 31 decembrie.     „Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei «Delta Dunării», cu modificările și completările ulterioare”, transmit oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?