Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Sunt la terapie intensivă, operat la ambele picioare”, pretextul unui focșănean condamnat pentru înșelăciune

Un focșănean ar putea merge la închisoare pentru câteva luni, drept pedeapsă pentru înșelăciune, după ce a luat bani de la un bărbat sub promisiunea că îi va livra mobilă de bucătărie. Sentința focșăneanului, de 9 luni de închisoare cu executare, vine după ce, în primăvara anului 2021, a convins partea vătămată că urma să îi monteze mobilier de bucătărie, producându-i o pagubă de 1.600 lei. Suma reprezenta avansul pe care păgubitul îl achitase și, prin sentința instanței, s-a dispus totodată ca inculpatul să achite „1.600 lei (…), cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale”. Focșăneanul lucrase într-adevăr la o firmă care făcea mobilă, așa l-a și cunoscut partea vătămată, în toamna anului 2020, când își cumpărase mobilier.

La acel moment, inculpatul i-a livrat mobilierul, efectuând și montajul, ocazie cu care i-a lăsat numărul său de telefon, pentru a-l contacta pe viitor, dacă mai dorește alte comenzi de mobilă. Numai că la începutul anului 2021, inculpatul și-a dat demisia de la firma de mobilă și s-a angajat la o altă societate, ca șofer pentru transport extern de marfă, în Uniunea Europeană. Fără să știe acest aspect, partea vătămată l-a sunat pe inculpat în primăvara acelui an, deoarece dorea o mobilă de bucătărie. Iar bărbatul i-a promis că se rezolvă, a venit în casa păgubitului pentru a lua dimensiunile și a primit un avans de 1.000 lei, cash.

Ulterior, inculpatul a mai solicitat și 600 lei, tot pentru efectuarea mobilierului, bani care i-au fost virați în cont. Și, după cum s-a stabilit ulterior, în timpul anchetei, inculpatul apoi a „dispărut”. O perioadă, a întreținut conversații cu păgubitul, invocând diverse motive pentru care întârzie cu livrarea mobilei: de la faptul că fiica sa a căzut cu rolele și e la spital și până la pretextul că a suferit un accident și e la terapie intensivă, operat la ambele picioare. Între timp, persoana vătămată a aflat că acesta nu mai lucra la fostul serviciu, însă nu a mai reușit să își recupereze banii. De altfel, inculpatul nu s-a prezentat nici la cercetări și nici în instanță, rezultând că acesta este plecat în străinătate, fără a se cunoaşte adresa unde locuieşte sau data revenirii în ţară.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: yanalya – https://www.freepik.com/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?