Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

CJ Vrancea cumpără șase stații de încărcare pentru vehicule electrice, în Focșani, Soveja și la Crâng

1.131.798,52 lei este suma pe care Consiliul Județean Vrancea o are la dispoziție pentru achiziția a 6 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice care vor fi amplasate în trei puncte ale județului. Achiziția nu este una întâmplătoare, ci are loc în cadrul proiectului „Amplasare și punere în funcțiune a 6 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice în județul Vrancea”, finanțat cu bani de la Administrația Fondului de Mediu. Din ce se arată pe SEAP, după finalizarea tuturor pașilor necesari, mașinile electrice vor putea fi alimentate cu energie electrică în stațiile S1 și S2 – în parcarea zonei de agrement Crâng Petrești din Vânători, stațiile S3 și S4 – în parcarea Bazinului de înot didactic din Focșani, și în stațiile S5 și S6 – în parcarea Mausoleului Eroilor din Soveja, sat Dragosloveni.

În prezent, în zona amplasamentelor propuse nu există stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice. În zona amplasamentelor propuse pentru amenajarea de stații de reîncărcare există puncte de transformare în vederea alimentării cu energie electrică a acestora. Stațiile vor avea asigurate 2 locuri de parcare (2 pentru fiecare stație), vor asigura accesul permanent și nediscriminatoriu al publicului, vor fi semnalizate corespunzător cu panouri. (…) Principalii beneficiari ai prezentului proiect sunt locuitorii din aria de proiect (Municipiul Focșani, comuna Vânători – sat Petrești, comuna Soveja), dar și locuitorii din zonele limitrofe și cei aflați în tranzit”, se explică în caietul de sarcini.

Prin contract vor fi efectuate servicii de proiectare, furnizarea stațiilor de încărcare vehicule electrice EV, precum și lucrări de execuție branșamente electrice, montaj stații, mentenanță și asigurarea utilităților necesare. Pentru cei care abia așteaptă să folosească stațiile, informații de folos sunt acelea că acestea vor avea un punct de reîncărcare ce va permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere de 50kW a vehiculelor electrice și un punct de reîncărcare care permite încărcarea în curent alternativ, la o putere de 22 kW a vehiculelor electrice. Totodată, stația de reîncărcare va permite încărcarea simultană la puterile declarate, va comunica prin protocol de tip OCPP – Open Charge Point Protocol – minimum 1.5 și va dispune de meniu în limba romană și în limba engleză.

Durata contractului este de 9 luni, iar „perioada de garanție a stațiilor stabilită în cadrul caietului de sarcini este de minim 24 de luni calendaristice (2 ani) de la semnarea procesului verbal la punerea în funcțiune. În cadrul perioadei de garanție, orice disfuncționalități ale componentelor hardware (datorate procesului de fabricație sau instalării/ configurării) vor fi remediate de către furnizor, pe cheltuiala acestuia, la locul de instalare al echipamentelor”, este una dintre cerințele din documentație.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Mike Bird – https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?