Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

O vrânceancă și-a zidit ușa de pe casa scării și a montat camere de supraveghere din cauza problemelor cu vecinii

O femeie din Vrancea a ajuns ca, de la simple neînțelegeri cu un vecin din bloc, să îi facă acestuia plângere penală. Totul, după ce aceasta l-a bănuit că îi distrusese sistemul de supraveghere video pe care îl montase pe casa scării. Însă „mâna criminală” care se făcea responsabilă pentru actele de vadalism din primăvara anului 2022 nu a fost identificată, deși păgubita indicase un posibil vinovat. Din ce se stabilise în timpul anchetei, femeia lipsise o perioadă de acasă, după ce s-a mutat la domiciliul iubitului său. Însă înainte, pe fondul unor relații tensionate cu vecinii, a montat camere de supraveghere video pe holul blocului, unde avea contorul de gaz, cablurile de internet şi televiziune.

De altfel, anterior, tot din cauza unor probleme cu un vecin, aceasta își zidise uşa de pe casa scării, realizând o cale de acces prin balcon, însă neînțelegerile continuaseră. Așa se face că, într-o zi, după ce s-a mutat la iubitul său, partea vătămată a realizat faptul că nu îi mai funcţionau camerele video și, ajunsă în blocul unde avea apartamentul, a constatat că nu este curent electric, lacătul de la compartimentul siguranţelor aferente apartamentelor de la parter lipsea, iar de pe casa scării fusese furată camera de supraveghere.

În timpul cercetărilor, fusese audiată și persoana pe care păgubita o indicase drept autor al furtului, care însă negase că ar fi avut o implicare. Între timp, și persoana vătămată a revenit asupra declarației inițiale și a declarat că își retrage plângerea în legătură cu infracțiunea de distrugere și nu mai are niciun fel de pretenție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, astfel că procurorii au propus o soluție de renunțare la urmărirea penală, care ulterior a fost confirmată și în instanță.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Designecologist – https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?