Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ITM Vrancea ar putea avea un sediu reabilitat

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea a scos la licitație un contract în valoare de 2.810.183,01 lei, cost estimat pentru serviciile de proiectare, inginerie, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări de reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice a sediului în care își desfășoară activitatea. Durata contractului ar fi de 15 de luni (3 luni servicii de proiectare, 12 de execuție și asistență tehnică din partea proiectantului), banii necesari fiind asigurați din fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit expertizei tehnice, imobilul a fost construit în anul 1979 și este compus din P+2E retrase, pe o suprafață construită totală de 754 metri pătrați. Vestea bună este că, în ciuda anilor care au trecut de la edificare, „structura de rezistență a imobilului este într-o stare tehnică bună, elementele de rezistență nu prezintă deteriorări, deformații sau deplasări”. Însă, tocmai din cauza vârstei, este nevoie de lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, precum și de reabilitarea termică a sistemului de încălzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum.

Printre alte lucrări propuse se numără reabilitarea/ modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri, montarea de sisteme iteligente de umbrire pentru sezonul cald și de sisteme alternative de producere a energiei electrice și/ sau termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie. Totodată, în caietul de sarcini se detaliază și la alte tipuri de lucrări, respectiv repararea trotuarelor de protecție, a acoperișului și a sistemului de colectare a apelor meteorice, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și/ sau afectează funcționalitatea clădirii șamd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?