Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Unii focșăneni se plâng că funcționarii de la primărie REFUZĂ să le încaseze banii


Mai mulți focșăneni s-au plâns că funcționarii primăriei, care încasează taxele și impozitele locale, nu au vrut să le ia banii, respectiv impozitele pe apartamente pentru anul în curs, deoarece au amenzi neplătite. Oamenii spun că ar fi vrut să beneficieze de reducerea de 10 la sută prevăzută de lege atunci când este plătit impozitul integral, numai că s-au lovit de refuzul funcționarilor. Unii dintre focșăneni au fost trimiși la camera 11 din cadrul Primăriei Focșani pentru rezolvarea problemei, alții susțin că nu au fost îndrumați niciunde.
Șeful Serviciului de taxe și impozite din cadrul Primăriei Focșani, Meluș Nazîru, a declarat că astfel de situații sunt frecvente. Potrivit acestuia, persoanele care sunt în astfel de situații trebuie să ia la cunoștință, mai întâi, că au amenzi neplătite, pentru ca administrația locală să poată face procedura de executare silită. Nazîru susține că dacă refuză să plătească, acest lucru trebuie specificat în documente, pentru ca mai apoi, dacă dorește, focșăneanul să poată contesta titlul de executare silită în instanță. „Este adevărat, nu primesc banii pentru că trebuie clarificate problemele. Sunt multe persoane în situația asta. Este în interesul lor, dacă au amenzi de plătit, să facă un aganajament de plată, în care să specifice când plătesc, iar dacă sunt probleme pot vorbi cu mine. Nu știu de ce pleacă înainte de a vorbi cu noi”, a afirmat șeful Serviciului de taxe și impozite.
Potrivit acestuia, o astfel de procedură este necesară pentru ca, mai târziu, Curtea de Conturi să nu impute sumele funcționarilor. „Noi emitem titlu executoriu, care poate fi contestat apoi în instanță. Acest lucru se poate face doar după ce semnează. Poate declara și că refuză să plătească, dar eu am nevoie de dovada că i-am adus la cunoștință. Noi am trimis multe somații și titluri executorii, dar fiind cu confirmare de primire, mulți nu au semnat pentru ele. Noi le putem publica și pe site, dar omul poate susține în instanță că nu știe să deschidă site-ul, iar instanța îi poate da crezare. Nu sunt vinovați inspectorii că iau ei amenzi”, a afirmat Meluș Nazîru.
Ieri a fost ultima zi în care focșănenii au putut plăti impozitele în totalitate pentru anul în curs pentru a beneficia de o reducere de 10 la sută.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?