Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO! Membrii Clubului Seniorilor „Unirea” Focșani au sărbătorit Ziua Națională a României

Membrii Clubului Seniorilor „Unirea” Focșani s-au adunat pentru a sărbători ziua de 1 Decembrie, devenită Zi Națională pentru toți românii, începând cu anul 1918. Ziua aceasta semnifică împlinirea dezideratul de libertate, unitate și demnitate națională al mai multor generații de români, creat prin idealuri, sacrificii și tenacitate. Cu cocarde pe piept și stegulețe tricolore pe mese, puțin emoționați, dar mândri că sunt români, participanții au așteptat cu nerăbdare începerea programului artistic pregătit de membrii clubului. Deschiderea programului a fost făcută de domnul Bălan Alexandru, care a evocat semnificațiile și istoria zilei de 1 Decembrie.
A urmat o serie de cântece patriotice interpretate de corul format din membrii clubului: „Noi suntem români”, „Treceți batalioane române Carpații”, „Acasă-i România”. Piesele au fost intercalate cu poezii recitate de câțiva membri ai clubului: „Scumpă țară românească”, recitată de doamna Stoian, „Țara mea”, recitată de doamna Popescu , „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, recitată de domnul Dranga, „Suflet de român”, recitată de doamna Enciu, iar doamna Cenușă ne-a delectat cu cântecul patriotic „Cât trăim pe acest pământ”.
După încheierea programului artistic, am servit gustări și prăjituri aduse de acasă și am dansat. Atmosfera a fost destinsă și ne-am bucurat că am fost împreună. Astfel de manfestări ne umplu sufletul de bucurie, dar astăzi, mai mult ca oricând, de Ziua Natională a României.
La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Năstase Elena, președinte al Clubului Seniorilor „Unirea” Focșani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?