Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Drumuri închise temporar, localități fără curent electric și fără apă în urma viscolului din Vrancea

Județul nostru, alături de altele din sud-estul țării, s-a aflat în weekend sub avertizări meteo de ninsori și viscol. Fenomenele meteo au dus la închiderea temporară a unor drumuri – DN 23 B Măicănești – Ciorăști, DN 2L Tișița – Panciu, DN 23 jud. Brăila – Focșani, DN 2 Buzău – limită Vrancea -, dar și la întreruperea furnizării de energie electrică și a apei în mai multe localități.

La primele ore ale dimineții de duminică, Instituția Prefectului Vrancea a anunțat că „prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici s-a asigurat că toate instituțiile cu rol sunt pregătite să facă față condițiilor extreme. S-au dispus măsuri imediate în sprijinul oamenilor”.

Distribuție Energie Electrică România Sucursala Focșani a informat că duminică, la ora 10:00, la nivelul județului Vrancea erau „nealimentate localitățile Dumitrești, Jitia, Dealu Sării, Vintileasca, Cotești, Poiana Cristei, Petreanu, Târâtu, Podu Lacului, Mahriu, Odobasca, Costișa, Petrești, Vânători, Garoafa, Suraia, Slobozia Ciorăști, Nănești, Călieni, Măicănești, Tătaru, Belciugele, Râmniceni, Măicănești, Stupina, Doaga, Garoafa, Movilița, Trotușanu, Frecăței, Sihlea, Obrejița, Tâmboiești, Sl. Bradului, Cornetu, Coroteni cu 10 linii MP Parțiale și 163 PT. Sunt afectați un număr de 13.934 de consumatori. Se intervine cu 12 echipe de intervenție”.

Pe parcursul zilei s-a intervenit astfel încât, la ora 18.00 erau „afectate privind alimentarea cu energie electrică 4 localității cu 1265 abonați. 3 echipe ale distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea situației”, iar la ora 19.00, erau „afectate privind alimentarea cu energie electrică 2 localității cu 462 abonați. 2 echipe ale distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea situației”, după cum au precizat reprezentanții ISU Vrancea. Aceștia au mai arătat că un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a fost solicitat „să intervină cu 1 autospecială 4×4 și 1 UTV (șenilată), în comuna Tătăranu, pentru transportul de la domiciliu la ambulanța SAJ, al unui bărbat (27 ani) ce prezenta stare de rău”.

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) a precizat că duminică „la ora 8.49 Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru o solicitare în localitatea Slobozia Bradului. La solicitare a fost alocat un echipaj Saj de urgență tip B 2 cu asistent. În timpul deplasării către caz ambulanța a rămas blocată în zăpadă pentru puțin timp. Echipajul a intervenit cu mijloace proprii și a continuat deplasarea către caz.”

Jandarmii vrânceni „au acționat în sprijinul unui șofer ieșit în afara părții carosabile”. Conform reprezentanților Jandarmeriei: „Efective de jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Focşani au acționat în sprijinul unui conducător auto care a ieșit cu autoturismul în afara părții carosabile pe DN 2 E 85, în zona Peco Cotești, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”.

Biroul de presă al IPJ Vrancea a precizat că „ninsoarea abundentă și viscolul influențează negativ desfășurarea traficului rutier. În județul Vrancea au fost instituite filtre rutiere după cum urmează:
– în municipiul Adjud, pe Drumul Național 2 E 85
– la ieșire din municipiul Focșani, intersecția DN 2 E 85 cu DN 23
– în localitatea Nănești la limita cu județul Galați.
În cadrul acestor filtre, polițiștii rutieri informează conducătorii auto despre faptul că, în județele Buzău și Brăila circulația rutieră a fost oprită din cauza ninsorii și a viscolului. De asemenea, echipajele rutiere se află pe toate celelalte artere pentru a monitoriza circulația rutieră”. Peste 100 de polițiști din cadrul structurilor rutiere și de ordine publică au acționat în filtrele rutiere și pe arterele de circulație din județul Vrancea, având în vedere codul portocaliu de viscol și ninsori.

De asemenea, reprezentanții IPJ Vrancea au informat că la km 189+800m, în afara municipiului Focșani spre Garoafa, un arbore a căzut pe partea carosabilă: „Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție sporită. Se acționează pentru eliberarea părții carosabile”.

Consiliul Județean Vrancea a anunțat duminică seara că „pe toate drumurile județene din Vrancea se poate circula în condiții de iarnă, la această oră neînregistrându-se probleme deosebite pentru participanții la trafic. Zeci de utilaje au acționat noaptea trecută și în cursul zilei de astăzi, astfel încât rețeaua de drumuri județene (729,8 kilometri) să fie una corespunzătoare în condițiile Codului portocaliu. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în ultimele 24 de ore, pentru a nu exista accidente în trafic, mașini înzăpezite sau drumuri blocate. Dacă întâmpinați probleme pe drumurile județene puteți suna la Direcția Tehnică – Serviciul Drumuri: 0372372452 sau 0372372453. Recomandarea este să se evite deplasările care nu sunt necesare, iar dacă porniți la drum să aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru iarnă și să circulați cu mare prudență.” La sediul Consiliului Județean a fost asigurată permanența „în condițiile codului meteo portocaliu de viscol la nivelul județului”.

Conform Prefecturii, Secția Drumuri Naționale Focșani a informat că s-a acționat „cu un număr de 23 utilaje pe următoarele drumuri naționale: 2D, 2, 2N, 2R, 24, 23, 11A, 2L, 2M, 23A”, iar „Secția L4 Focșani informează că nu sunt linii C.F. blocate, restricționate sau cu circulație îngreunată. Se acționează cu un număr de 48 lucrători”. „Pe durata avertizării meteorologice de cod portocaliu în județul Vrancea, prefectul Nicușor Halici va monitoriza personal intervențiile, ca toate problemele generate de condițiile meteorologice nefavorabile să fie soluționate în mod eficient.

Siguranța vrâncenilor este prioritate zero în acest moment și vom rămâne cu toții pe poziție în stare de mobilizare totală”, a transmis Instituția Prefectului Vrancea.

Pe parcursul zilei de duminică, pe pagina de facebook a Companiei de Utilități Publice Focșani au apărut informări privind întreruperea alimentării cu apă în Gugești, Dumbrăveni, Tâmboești, Suraia, Mărășești, Biliești. Conform reprezentanților CUP, avariile de la rețeaua electrică au dus la întreruperea alimentării cu apă pentru utilizatorii din aceste localități.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a adresat un apel șoferilor: „Circulați prudent, plecați la drum doar dacă este neapărat necesar și dacă aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Informați-vă în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.”

Surse foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea, Facebook/Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau, Facebook/Consiliul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?