Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Primele proceduri din proiectul Vranceaqua, etapa a III-a, scoase la licitație

Continuă demersurile pentru implementarea etapei a III-a a proiectului Vranceaqua. Compania de Utilități Publice (CUP) SA Focșani a scos la licitație un proiect denumit „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vrancea – etapa a III-a, în perioada 2021 – 2027”.

Firma care va câștiga această licitație va trebui să realizeze următoarele proceduri: Aplicația de Finanțare, documentația de atribuire, proiect tehnic, detalii de execuție; Revizuire Master Plan; Elaborare studiu de fezabilitate; Elaborare studiu geotehnic; Elaborare studiu hidrogeologic; Elaborare studiu topografic; Elaborare expertize structuri; Elaborare documentații de avize, acorduri, aprobări; Elaborare analiză cost-beneficiu; Elaborare strategie gestionare nămol; Elaborare evaluare impact asupra mediului; Elaborare strategiei achiziții; Elaborare aplicația de finanțare; Elaborarea documentației de atribuire și a proiectelor tehnice și detaliilor de execuție; Asistență tehnică din partea proiectantului în perioada de implementare a contractelor de lucrări conform art. 23 lit. f – i) din Legea 10/1995. Valoarea totală estimată a acestui contract este de aproximativ 63 milioane de lei. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat, la finele anului trecut, că a fost semnat contractul de finanțare pentru elaborarea studiului de fezabilitate și pentru proiectele tehnice în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în județul Vrancea, cunoscut și sub numele de Vranceaqua, etapa a III-a. „În data de 22 decembrie 2021 a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului prin care vor fi elaborate studiul de fezabilitate și celelalte documentații și proiecte tehnice necesare implementării în cele mai bune condiții. (…) Susțin programul de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vrancea, pentru ca toți vrâncenii să beneficieze de condiții civilizate!“, a declarat președintele Cătălin Toma.

În proiect sunt incluse 55 de localități vrâncene cu peste 2.000 de locuitori, la care se adaugă Consiliul Județean Vrancea. Valoarea investițiilor estimative în sistemul de alimentare cu apă este de 167 milioane de euro și de 252 milioane de euro în sistemul de canalizare, totalizând o valoare a investițiilor directe de 419 milioane euro. Se vor adăuga alte câteva zeci de milioane de euro, cheltuieli indirecte.

Se lucrează la Vranceaqua, etapa a II-a

În prezent se lucrează la cea de-a doua etapă a proiectului Vranceaqua, proiect ce se derulează în perioada 2018-2022, în 38 de localităţi din Vrancea cu peste 200 mii de locuitori în total. Proiectul Vranceaqua a fost inițiat și demarat de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a” este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Proiectul cuprinde 10 contracte de lucrări, la sistemul de alimentare cu apă și la sistemul de canalizare.

Prima etapă a proiectului Vranceaqua a fost finalizată

În prima etapă a proiectului Vranceaqua au fost finalizate lucrările de alimentare cu apă în Focșani, Adjud, Odobești, Panciu și Mărășești, dar și în comunele Homocea, Golești și Cîmpineanca. Lucrările la Focșani au costat 49.861.932, 63 lei, la Golești 9.797.932,8 lei, la Cîmpineanca 4.355.224,45 lei, la Adjud 24.961.944,58 lei, la Odobești 34.155.705,15 lei, la Panciu 30.734.543,77 lei, la Mărășești 17.470.142, 26 lei, iar la Homocea 8.766.355,42 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?