Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Garda Forestieră Focșani – 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 121 mii lei

34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 121 mii lei au fost date de specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani, în perioada 13-23 noiembrie.

Aceștia au efectuat mai multe acțiuni de verificare și control a activităților desfășurate de ocoalele silvice și de operatorii economici care activează în domeniul silvic pe raza județului Vrancea.
S-a verificat modul de respectare a prevederilor Ordinului M.M.A.P. nr. 2534/2022 cu privire la constituirea actelor de punere in valoare de către ocoalele silvice. S-a verificat trasabilitatea materialelor lemnoase și s-a constatat faptul că utilizatorii sistemului informatic SUMAL 2.0 nu respectă întocmai dispozițiile normelor care reglementează circulația materialelor lemnoase, pe următoarele direcții: efectuarea de fotografii ale mijlocului de transport de către transportator din care să se poate distinge/focaliza clar numărul de înmatriculare și încărcătura; transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase fără provenienţă legală; transportul materialelor lemnoase fără conexiune permanentă de date mobile active sau receptorul GPS al dispozitivului mobil pornit pe toată perioada transportului până la destinație.

Constatări și măsuri dispuse:

Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 121 mii lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum:
– art. 19, alin. (22), lit. a) – efectuarea de fotografii ale mijlocului de transport de către transportator din care să se poate distinge/focaliza clar numărul de înmatriculare și încărcătura;
– art. 19, alin. (2), lit. c) – transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase fără provenienţă legală, aşa cum sunt stabilite de normele privind circulaţia materialelor lemnoase;
– art. 19 alin. (23), lit. b) – transportul materialelor lemnoase fără conexiune permanentă de date mobile active sau receptorul GPS al dispozitivului mobil pornit pe toată perioada transportului până la destinație;
– art. 14 alin. (1), lit. c) – constituirea actului de punere în valoare a masei lemnoase cu încălcarea normelor tehnice specifice în vigoare, în cazul în care prin aceasta nu s-a creat niciun prejudiciu.
De asemenea, a fost confiscată valoric cantitatea de 40 metri cubi material lemnos, în valoare totală de 14.839 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?