Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FOTO: Handbal, Liga Națională – Excepționalul Stănescu a decis învingătoarea!

    • CSM Focșani 2007 – CSM Bacău 26-27 (12-14)

    Formații

    CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Bucătaru – Rață – 3 goluri, Pavlov – 2, Golea, Miroiu – 2, Trkulja – 1, Popovici, Mocanu, Marijanac – 1, Lazoreac, Roșu – 3, Eros – 1, Simsar – 6, Makrishin – 7.

    CSM Bacău: Tudor Stănescu, Grigoraș – Mihai Bujor, Moisă, Brăescu, Dospinescu – 1, Virbauskas – 1, Costea – 4, Ionuț Stănescu – 1, Ushal – 1, Serhel – 4, Dobrincu – 2, Esteki – 8, Belchite, Ganchev – 4, Rogulski – 2.

    CSM Focșani 2007 a pierdut partida jucată duminică seara în Sala Polivalentă, în compania CSM Bacău în etapa a 11-a a Campionatului Ligii Naționale la handbal. Importanța deosebită a meciului pentru fiecare dintre cele două combatate a generat o dispută încrâncenată în care arbitrii Belean și Hendrea au dictat prima eliminare la câteva secunde de la debut. A fost trimis pentru două minute pe bancă focșănenul Simsar iar CSM 2007 a fost penalizată cu lovitură de la 7 metri. Băcăuanii au deschis scorul și au continuat să conducă pe tot timpul celor 60 de minute în care excepționalul lor portar, Tudor Stănescu, a fost dezarmant pentru ofensiva gazdelor. A apărat 15 dintre cele 39 de mingi aruncate la poarta sa, cele mai multe din situații de unu la unu cu atacanții adverși. În mai multe rânduri șuturile focșănenilor au lovit barele porții băcăuanilor, ori au șutat peste sau pe lângă poartă. Am încercat să schițez un tablou al unui meci aprig disputat, tensionat uneori și de deciziile arbitrilor care au cam pus frână tentativei gazdelor de a ajunge la, măcar, egalare. Nu aceasta a fost cauza principală a faptului că focșănenii au cedat meciul duminică seara. Miza întâlnirii, pe care și-au dorit foarte mult să o câștige i-a făcut pe atacanții gazdelor să-și piardă din luciditate în momentele finalizării și să comită erori care, în condiții normale, nu ar fi apărut. Așa cum declara după meci antrenorul Dalibor Cutura, la jucătorii Focșaniului a apărut o lipsă de încredere în ceea ce pot după mai multe jocuri pierdute sau în care au terminat la egalitate după ce au condus mare parte din timp.

    Iar antrenorul CSM Bacău, Leonard Bibirig, a declarat că ambele echipe s-au dăruit pe teren, dar a câștigat cea care a fost mai lucidă în minutele de final. Dar și că mai este drum lung din acest campionat, în care orice este posibil.

    Din acest posibil, focșănenii au nevoie ca în etapa viitoare, duminică, 26 noiembrie, la Cluj-Napoca, să termine învingători în meciul cu Unversitatea, pentru puncte, dar mai cu seamă pentru moral!

    CSM Focșani 2007 se află după 11 etape, pe locul 9 al clasamentului, cu 11 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?