Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Fără căruțe și vehicule neînmatriculate pe străzile din Focșani; se va apela la amenzi și confiscări

Primăria Focșani va interzice accesul și deplasarea căruțelor și a vehiculelor motorizare neînregistrate, neînmatriculate și neomologate pe străzile din municipiu. Interdicția circulației acestor vehicule pe raza municipiului Focșani este stabilită printr-un proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică. „Interzicerea utilizării vehiculelor cu tracţiune animală pentru transportul deşeurilor de orice natură, în vederea abandonării, aruncării, precum şi ascunderea acestora pe domeniul public şi privat al Municipiului Focşani”, se arată în proiectul de hotărâre aflat în dezbatere publică.

Proiectul de act normativ stabilește amenzi de minim 2000 lei pentru căruțași sau cei care circulă cu vehicule neînregistrate, neînmatriculate și neomologate pe străzile din Focșani. În cazul acestora din urmă se va dispune și aplicarea măsurilor de confiscare și de ridicare de pe domeniul public. Dacă proprietarii de atelaje cu tracțiune animală le abandonează în timpul controlului vor fi luate măsuri pentru ridicarea, transportarea şi depozitarea vehiculului și va fi anunțat Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea cu privire la animalul/animalele de tracţiune abandonat/e aflate în posibilă stare de pericol. „Vehiculele/utilajele motorizate neînregistrate, neînmatriculate şi neomologate care circulă neregulamentar pe raza Municipiului Focşani vor fi oprite de către agentul constatator din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Focşani care va proceda la legitimarea conducătorului acestuia, la aplicarea sancţiunilor şi măsurilor tehnico administrative de confiscare şi ridicare a acestuia de pe domeniul public”, se arată în proiectul de act normativ.

Pentru atelajele care vor fi abandonate se va dispune valorificarea prin distrugere iar veniturile obținute vor fi virate la bugetul local. Proiectul stabilește și valoarea tarifelor care vor fi practicate de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, respectiv tarif pentru ridicare și transport – 250 lei/atelaj și tarif de depozitare – 100 lei/zi/atelaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?