Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Proiectul noului PUG al Focșaniului – a fost obținut avizul CTATU

Proiectul noului Plan Urbanistic General (PUG) a obținut avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Municipiului Focșani. Avizul a fost solicitat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației unde a fost depus pentru avizarea finală proiectul noului PUG și unde au fost solicitate completări la documentația inițială. În ședința de vineri a CTATU au fost prezentate completările aduse documentației prin realizarea Strategiei de dezvoltare spațială care include proiectele de investiții care vor fi realizate în Municipiul Focșani în domenii precum protecția mediului, infrastructură, servicii de utilitate publică.

În cadrul ședinței de vineri, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a solicitat reprezentanților firmei care realizează noul PUG să introducă în documentație inclusiv proiectele care vor fi realizate în sudul orașului precum noul spital județean, cartierul ANL, terminalul intermodal pentru transportul public. Alături de acestea se află investițiile noi care urmează să fie realizate în Focșani, precum tronsonul de autostradă A7, Centura de nord care va uni DN2D cu E85 dar și cele două străpungeri prin care se va asigura legătura între intersecția străzilor Cuza Vodă și Mărășești cu Calea Moldovei, respectiv a străzii Militari cu strada Anghel Saligny.

Noul PUG al municipiului va rezolva problema spațiilor verzi atât prin preluarea datelor din Registrul spațiilor verzi dar și prin atragerea în intravilan și transformarea în spațiu verde a unor suprafețe de pășune din extravilanul orașului. Practic, la final, Focșaniul va avea un intravilan de peste 3108,4 hectare. În cadrul acestuia au rezultat 35,3 metri pătrați de spațiu verde/locuitor, faţă de un minimum de 26 metri pătrați, cât cer reglementărilor europene în vigoare și triplu față de media actuală a spațiului verde din Focșani, de aproape 10 metri pătrați de spațiu verde/locuitor. O noutate introdusă prin noul PUG este delimitarea clară a zonelor de protecție pentru clădirile monument istoric prin introducerea unor zone perimetrale bine definite unde va fi nevoie de avizul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea.

Primarul Cristi Misăilă a subliniat că „noul PUG este un document așteptat de foarte mulți ani și care constituie baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare ale Focșaniului”. După obținerea avizului final al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, noul PUG va fi transmis pentru avizare către Consiliul Județean și va fi supus aprobării consilierilor din Consiliul Local Focșani.

Persoanele interesate de viitoarele reglementări de urbanism din Focșani pot consulta documentațiile care sunt disponibile online, la rubrica urbanism de pe site-ul administrației locale, www.focsani.info .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?