Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO: Întâlnire cu președinta Crucii Roșii din România, la Consiliul Județean Vrancea

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a primit ieri vizita Cameliei Șucu, președinta Societății Naționale de Cruce Roșie din România, însoțită de reprezentanți ai acestei organizații umanitare. La întâlnirea, care a avut loc la sediul Consiliului Județean, au participat și senatorul Raluca Ioan, vicepreședintele Ionel Cel-Mare, primarul municipiului Focșani – Cristi Valentin Misăilă, primarul comunei Golești – Alexandru Zar, directorul DGASPC Vrancea – Daniela Nicolaș, președintele filialei de Cruce Roșie Vrancea – Jenică Lazăr și directorul de la Crucea Roșie Vrancea, Rodica Davidean.

„Discuțiile au vizat activitatea filialei de Cruce Roșie în județul Vrancea, inclusiv derularea proiectului V.O.L.U.N.T.A.R, finanțat de Consiliul Județean Vrancea în baza Legii nr. 350/2005, care are ca scop formarea unei reţele de voluntari în judeţul Vrancea, ce va îmbunătăți intervenția rapidă în situaţii de criză/urgenţă. Felicitări pentru activitatea de până acum și mult succes în proiectele viitoare!“, se arată într-un comunicat al administrației județene.

Consiliul Județean Vrancea susține și finanțează proiectul V.O.L.U.N.T.A.R. implementat de filiala de Cuce Roșie Vrancea, în baza Legii 350/2005 privind finanțarea activităţilor nonprofit de interes județean. Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” Vrancea, Asociația Comunelor din România – filiala Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. În cadrul proiectului vor fi înființate 7 Centre Rapide de Intervenție zonale la Adjud, Soveja, Nereju, Jariștea, Măicănești, Dumbrăveni și Vârteșcoiu și va fi constituită o rețea de 220 de voluntari, tineri cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, selectați la nivelul localităților. Proiectul pilot are ca scop dezvoltarea unei rețele funcţionale de voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Vrancea pe tot teritoriul judeţului, instruiți pentru gestionarea situațiilor de risc de la nivel local.

Camelia Şucu a fost aleasă, la finele lunii mai a.c., în funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Române, în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale. Ea a preluat conducerea de la Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, care s-a aflat la conducerea organizaţie timp de două mandate consecutive, în perioada 2015-2023. Camelia Șucu este o femeie de afaceri, co-fondatoare, în 1993, a Mobexpert, compania din care și-a vândut partea deținută către fostul soț și partener de afaceri, Dan Șucu. A fondat apoi un grup de firme, prin care a devenit distribuitor unic al unor branduri de mobilier de lux, după cum se arată într-un articol publicat de economedia.ro. Potrivit sursei citate, Camelia Șucu l-a avut drept contracandidat pentru funcția de președinte al Crucii Roșii pe afaceristul Viorel Cataramă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?