Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Primăria Focșani premiază sportivii medaliați la campionatele de karate SKDUN și de kickboxing

Consilierii locali focșăneni vor discuta astăzi despre premierea sportivilor care au venit cu medalii de la Campionatul Mondial și Cupa Mondială de karate SKDUN, dar și de la Campionatul European de Kickboxing. Este vorba despre un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cristi Valentin Misăilă, prin care se propune aprobarea alocării din bugetul local al municipiului pe anul 2023 a sumei de 5,90 mii lei pentru premierea sportivilor, proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Focșani. Campionatul Mondial și Cupa Mondială de karate SKDUN s-au desfășurat în Grecia, în timp ce Campionatul European de Kickboxing a avut loc în Turcia, prin proiect fiind propusă totodată și premierea antrenorilor.

În total, este vorba despre opt sportivi: David Gabriel Pană (locul I jiyu kumite minicadeți 12-13 ani, câștigător de Cupă Mondială), Andreea Gabriela Constantin (locul I/ kihon ippon kumite, locul I/ duo kata mixt și locul II/ duo kata feminin minicadeți 12-13 ani, câștigătoare de Cupă Mondială), Bianca Andreia Șerban (locul I/ jiyu ippon kumite, locul II/ duo kata feminin, locul III/ kihon ippon kumite minicadeți 12-13 ani, câștigătoare de Cupă Mondială), Alexia Nicoleta Enache (locul II/ kihon ippon kumite, locul II/ sanbon kumite juniori 16-17 ani), Flavius Vlad (locul I și Campion Mondial la jiyu ippon kumite și locul III la jiyu kumite copii 10-11 ani), Cristian Milea (locul II și vicecampion mondial kumite shobuippon juniori 16-17 ani, 63 kg, o categorie cu sportivi foarte valoroși), Tudor Andrei Necula (locul III la jiyu ippon kumite minicadeți 12-13 ani) și Cosmin Cheptea (locul III categoria 69 kg, proba de luptă full contact la Campionatul European de kickboxing din Istambul, Turcia).

În același timp, este vorba despre trei antrenori: Fusaru Daniel (antrenor sensei sportivi karateca CSM Focșani 2007), Nicola Cătălin (antrenor senpai sportivi karateka CSM Focșani 2007) și Adrian Dochioiu (antrenor kickboxing). „Sportivii karateca de la CSM Focșani 2007 au obținut rezultate deosebite la Campionatul Mondial (medalie de aur, una de argint și două de bronz) și la Cupa Mondială de karate SKDUN (patru medalii de aur, patru de argint și una de bronz). Ambele competiții au avut loc în Chalkida – Grecia, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023. Din delegația României au făcut parte și 7 sportivi karateka legitimați la CSM Focșani 2007 (….).

Sportivii karateka de la CSM Focșani 2007 (…) sunt pregătiți la Focșani de sensei Daniel Fusaru și senpai Cătălin Nicola. Și focșăneanul Cosmin Cheptea, component al echipei Federației Române de Arte Marțiale de Contact, a reprezentat România și municipiul Focșani, însoțit de către antrenorul Adrian Dochioiu, în perioada 25 august – 3 septembrie 2003, la Campionatul European de kickboxing desfășurat în Istambul, Turcia (…). În vederea stimulării performanței sportive, este importantă susținerea financiară prin acordarea unor premii în valoare de 5,90 mii lei (4x locul I/ 0,70 mii lei=2,80 mii lei, 2x locul II/ 0,50 lei=1,00 mii lei și 2x locul III/ 0,30 mii lei=0,60 mii lei), respectiv premierea celor 3 antrenorix 0,50 mii lei=1,50 mii lei”, se explică în referatul de necesitate.

Mai detaliat, conform raportului înaintat de CSM Focșani 2007, la competițiile din Grecia au fost obținute de către sportivi 13 medalii (câte cinci medalii de aur și argint și trei de bronz), municipiul nostru putându-se mândri cu trei câștigători de Cupă Mondială, un campion mondial și un vicecampion mondial. „Competiția din Grecia a aliniat la start sportivi din 30 de țări, iar lotul pe care l-am condus a reușit performanța de a puncta prin toți sportivii noștri, în probele de kata individual, kata echipe masculin, feminin sau mixt, kihon ippon kumite, jiyu ippon kumite, kumite shobuippon sau shobusanbon. Aceasta demonstrează că practicăm un karate bun, care sperăm să inspire în viitor și alți tineri. Nu este ușor să petreci 14 ore în sala de concurs (timp de trei zile), însă, ca de fiecare dată, ne-am achitat bine de sarcini. Sunt tare mândru de sportivii mei, care au demonstrat că, dacă muncești cu cap și ești serios și îți dorești din tot sufletul să reușești să menții un echilibru în ceea ce faci, inevitabil apar și rezultate dintre cele mai bune. Mulțumesc părinților devotați și implicați, care sunt principalii noștri susținători și fără de care participarea noastră la acest eveniment nu ar fi fost posibilă”, a explicat în document sensei Daniel Fusaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?