Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Generator fotovoltaic pentru stația de epurare a CUP SA

Compania de Utilități Publice (CUP) SA Focșani va construi un generator fotovoltaic cu putere de un Megawatt. Generatorul va fi instalat la Stația de epurare a CUP SA, din Focșani. Valoarea investiției este estimată la 4,5 milioane de lei.

În contextul actual, privind reducerea costurilor din cadrul Companiei de Utilităţi Publice SA Focșani, se urmărește diversificarea surselor de energie în cadrul CUP Focșani SA, prin instalarea unei capacități de producere a energiei din surse regenerabile solare, cu o instalație de stocare integrată, racordată la SEN, la Stația de epurare Focșani.

Prin îndeplinirea obiectivului general al proiectului, se vor îndeplini următorii indicatori de rezultat care vor contribui la ținta prevăzută de PNRR: Se va construi o capacitate nou instalată de producere a energiei din surse regenerabile solare cu puterea electrică maximă netă de 1 MWp. Producția anuală va fi de 1240,96 MWp, iar cantitatea de emisii de CO2 redusă în urma implementării proiectului, în primul an de funcționare: 766.54 tone CO2. Producția brută de energie primară va fi monitorizată și raportată, anual de operatorul centralei fotovoltaice. Producția totală de energie electrică din surse solare este estimată la 24819,2 MWh”, se arată în descrierea investiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?