Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

FOTO: Atletism – Maratoniștii de la CSM Focșani 2007, aur și argint la Timișoara!

  • Claudiu Gorgan, locul 1 și medalie de aur la semimaraton, Andrei Crainic, locul 2 și medalie de argint la maraton

Alergătorii de curse lungi Claudiu Gorgan și Andrei Crainic de la CSM Focșani 2007 au participat duminică, 23 octombrie, la tradiționala competiție „Timișoara City Marathon” inspirată din istoria locală, așa cum spun organizatorii pe site-ul Timișoara City Marathon: „O frântură din istoria Timișoarei spune că în octombrie 1716 Prinţul Eugen şi armata Imperiului Habsburgic pornesc asediul asupra cetăţii Timişoarei şi, într-un final, aceasta este cucerită. Cei 18.000 de soldaţi turci nu au făcut faţă planurilor tactice ale prinţului, celor 58 de batalioane şi 211 de escadroane ale armatei imperiale. Eugeniu de Savoya intră victorios în Cetatea Timişoarei, pe Poarta Forforosa, chiar de ziua sa de naştere, 18 octombrie 1716, marcând atât încheierea dominaţiei otomane, cât şi începerea unei noi ere pentru oraş. Acest pasaj din istoria orașului a inspirat cursele de alergare din cadrul Timișoara City Marathon”.

Pe un traseu dificil, având ca adversari concurenți valoroși, în cursa de maraton, Andrei Crainic s-a clasat al doilea și a primit medalia de argint. La semimaraton, primul a trecut linia de sosire Claudiu Gorgan. Cei doi medaliați, pregătiți de profesorul Maris Batog, au declarat după concurs pentru pagina de Facebook CSM Focșani 2007 oficial:

Andrei Crainic: ,,Această cursă de maraton a fost interminabilă și cam asta ar trebui să simți când alergi o asemenea distanță. Am făcut o cursă foarte echilibrată, mi-am gestionat atât efortul, cât și puterile, pentru a obține un loc cât mai sus pe podium. Mă bucur pentru această reușită și cu siguranță, în ceea ce mă privește, mai am un cuvânt de spus la maraton!”

Claudiu Gorgan: ,,Am făcut o cursă solitară, în care am alergat de la început până la sfârșit într-un mod destul de agresiv, făcând multe ruperi de ritm în primii 12 km, cumva și din cauza traseului și a multitudinii de curbe. A fost un antrenament bun și aștept să-mi conturez un nou record la Campionatul Mondial Militar care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, 28 – 29 octombrie, la Lucerna, în Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?