Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Percheziții la Pufești și Ruginești, vizând infracțiuni la regimul forestier și piscicol

Ieri, 20 octombrie, polițiștii din cadrul I.P.J Vrancea, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Focșani, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale care aduc atingere fondului forestier și piscicol, în comunele Pufești și Ruginești.

4 percheziții domiciliare au fost efectuate în cele două comune, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni la regimul silvic, fiind ridicată o plasă de pescuit monofilament interzisă la deținere, tip „setcă”, în lungime totală de 30 metri.

Totodată, în urma a două controale efectuate, ambele în fondul forestier național aflat în paza și administrarea Ocolului Silvic Panciu – Valea Caregnei, au fost constatate 6 infracțiuni, din care: o infracțiune prevăzută de O.U.G. nr. 23/2008 Rep. – privind pescuitul și acvacultura, două infracțiuni de tăiere fără drept de arbori, prevăzută de Legea 46/2008, două infracțiuni de furt de arbori, precum și o infracțiune de neglijență în serviciu, prevăzută de Codul penal.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?